Antalya’da 18 Ekim Elektrik Kesintisi! Pazar Günü Hangi İlçelerde Elektrikler Kesilecek?
Antalya’da 18 Ekim 2026 Pazar günü planlı elektrik kesintileri uygulanacak. Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ) tarafından duyurulan çalışma programına göre bakım, onarım ve yatırım çalışmaları nedeniyle bazı ilçelerde elektrik verilemeyecek. Aksu, Demre, Kaş, Kemer, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca ve Serik’te belirli mahalle ve sokaklarda kesintiler yaşanması bekleniyor. Çalışmaların bir kısmı sabah saatlerinde başlayıp öğleden sonra sona erecek. İşte 18 Ekim Pazar günü için açıklanan kesinti saatleri ve etkilenecek bölgeler.
Aksu’da Elektrik Kesintisi Saat 09.00’da Başlayacak
Aksu’da bakım çalışmaları nedeniyle 18 Ekim Pazar günü bazı mahallelerde elektrik kesintisi yapılacak. Kurşunlu Mahallesi’ndeki 12087 ve 12176 sokaklar, Kurşunlu Yazır bölgesi, Topallı Mahallesi ve 17081 Sokak ile Yeşilkaraman Mahallesi kesintiden etkilenebilecek bölgeler arasında yer alıyor.
Çalışmaların 09.00 ile 11.00 saatleri arasında tamamlanması planlanıyor. Kısa süreli kesinti nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşların sabah saatlerinde tedbirli olması gerekiyor.
Demre’de Elektrikler 7 Saat Kesilecek
Demre’de bakım çalışmaları kapsamında Gökyazı ve Köşkerler mahallelerinin bazı bölümlerinde elektrik kesintisi uygulanacak. Gökyazı Mahallesi’ndeki Hacı Bekir Çıkmazı ile Köşkerler Mahallesi’nin Hayıtlı ve Hayıtlı/1 bölgeleri, ayrıca Köşkerler/18 çevresi çalışma programında bulunuyor.
Kesintinin 09.00’da başlayıp 16.00’ya kadar devam etmesi bekleniyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgelere yeniden elektrik verilmesi planlanıyor.
Kaş’ta Birden Fazla Bölgede Kesinti Yapılacak
Kaş’ta 18 Ekim Pazar günü bakım ve yatırım çalışmaları nedeniyle farklı mahallelerde elektrik kesintisi yaşanacak. Belenli Mahallesi’ndeki Gümüş Yaka Sokak çevresinde 09.00 ile 16.00 saatleri arasında bakım çalışması yapılacak.
Palamut Mahallesi’nde ise Macarlar Sokak, Orta Mahalle ve Pazaryeri çevresinde yatırım çalışmaları nedeniyle 08.30 ile 15.30 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanması planlanıyor.
Çavdır ve Çayköy çevresindeki bazı bölgelerde de bakım çalışmaları gerçekleştirilecek. Çavdır Mahallesi’nin İtkeseri Sokak çevresi ile Çayköy’deki Kemerdibi-İncirli, Yukarı Çayköy ve Tosunlar bölgelerinin 09.00-16.00 saatleri arasındaki kesintiden etkilenmesi bekleniyor.
Kaş’ta farklı çalışma alanları bulunduğundan vatandaşların kendi mahalle ve sokaklarına ait kesinti bilgisini ayrıca kontrol etmesi önem taşıyor.
Kemer’de Elektrikler Ne Zaman Gelecek?
Kemer’de bakım çalışmaları nedeniyle Merkez Mahallesi’nin bazı noktalarında elektrik kesintisi yapılacak. Deniz Caddesi, 142 Sokak ve Yalı bölgesi çalışma programında yer alıyor.
Kesintinin 09.00 ile 16.00 saatleri arasında sürmesi planlanıyor. Çalışmaların belirtilen süreden önce tamamlanması durumunda bölgelere daha erken elektrik verilebilecek.
Konyaaltı’nda Bakım Çalışması Yapılacak
Konyaaltı’nda bakım çalışmaları nedeniyle Bahtılı Mahallesi’nin bazı bölümlerinde elektrik kesintisi uygulanacak. Bahtılı 3387 Sokak, Uluönder Atatürk çevresi ve Zümrüt Mahallesi’ndeki 1560 Sokak çalışma kapsamında bulunan noktalar arasında yer alıyor.
Kesintinin 09.00’da başlayarak 16.00’ya kadar devam etmesi bekleniyor. Vatandaşların özellikle elektrikle çalışan cihazlarını korumak için gerekli önlemleri alması öneriliyor.
Korkuteli’nde Elektrik Kesintisi
Korkuteli’nde üçüncü şahıs çalışmaları nedeniyle Küçükköy Mahallesi’nin Dolaca Sokak bölgesinde elektrik kesintisi yapılması planlanıyor.
Çalışma için duyurulan saat aralığı 10.00 ile 16.00 olarak belirtiliyor. Bölgede yaşayanların gün içindeki elektrik kullanımını bu saatlere göre planlaması gerekiyor.
Kumluca’da Birçok Mahalle Kesintiden Etkilenecek
Kumluca’da yatırım çalışmaları nedeniyle 18 Ekim Pazar günü Beykonak, Göksu, Kavakköy, Kum ve Salur mahallelerinin bazı bölümlerinde elektrik kesintisi uygulanması bekleniyor.
Çalışmaların 09.00 ile 16.00 saatleri arasında sürmesi planlanıyor. Kesintinin kapsamı, çalışma yürütülen hatlara bağlı olarak mahallelerin belirli sokaklarıyla sınırlı kalabilecek.
Serik’te Elektrik Kesintisi Saat Kaçta Bitecek?
Serik’te bakım ve yatırım çalışmaları nedeniyle çok sayıda mahallede elektrik kesintisi yapılacak. Alacami, Bilginler, Etler, Gökçepınar, Kuşlar, Pınarcık ve Çandır mahallelerinin bazı bölümleri 09.00 ile 16.00 saatleri arasındaki bakım çalışmalarından etkilenebilecek.
Yukarıkocayatak Mahallesi’ndeki Poyrazlı Kümesi çevresinde ise yatırım ve dönüşüm çalışmaları nedeniyle 10.00 ile 17.00 saatleri arasında elektrik kesintisi planlanıyor.
Akçapınar, Gebiz ve Hacıosmanlar mahallelerinin bazı bölgelerinde de yatırım çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu alanlarda kesintinin 09.30’da başlayıp 16.30’a kadar devam etmesi bekleniyor.
Vatandaşlar Kesinti Saatlerini Kontrol Etmeli
Antalya’da 18 Ekim için duyurulan elektrik kesintileri, planlı bakım ve yatırım çalışmaları kapsamında uygulanacak. Kesintilerin başlangıç ve bitiş saatleri teknik koşullara bağlı olarak değişebileceğinden vatandaşların güncel duyuruları takip etmesi gerekiyor.
Elektrik kesintisinden etkilenebilecek bölgelerde yaşayanların telefon ve taşınabilir cihazlarını önceden şarj etmesi, elektrikli cihazlarını korumaya yönelik önlemler alması faydalı olabilir. Mahalle ve sokak bazındaki en güncel bilgiler için AEDAŞ’ın planlı elektrik kesintisi sorgulama ekranının kontrol edilmesi öneriliyor.


