Antalya merkezde dev zabıta denetimi: İşgale son
Antalya merkezde dev zabıta denetimi: İşgale son
İçeriği Görüntüle

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir operasyon düzenlendi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde gerçekleştirilen dördüncü dalga operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

İşte gözaltına alınanlar

Operasyonda gözaltına alınan isimler arasında Ayhan D., Nejdet K., Murat Y., Ayhan Ç., Hüseyin Başaran (Başaran Holding A.Ş. sahibi), Recep D., Emre S., Faruk K., Orhan İ., Sibel K., Muhammed A.Y., Ali D. ve Deniz Ş. yer aldı. Soruşturma kapsamında konut ve konteyner alımları, şüpheli taşınmaz devirleri, dernek tarafından düzenlenen çekler ile mali ve ticari ilişkilerin tüm yönleriyle incelendiği belirtildi. Yetkililer, dosya kapsamındaki incelemelerin sürdüğünü ifade etti.

Bakan Gürlek'ten açıklama

Adalet Bakanı Akın Gürlek, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ahbaplar Suç Örgütü soruşturmasında dördüncü dalga operasyonunda 13 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında konut ve konteyner alımları, şüpheli taşınmaz devirleri, dernek tarafından düzenlenen çekler ile mali ve ticari ilişkiler bütün yönleriyle incelenmektedir."

5 ünlü isim adliyeye çağrılacak

Ayrıca ifadelerine başvurulmak üzere adliyeye çağrılacak isimlerin; Uğur Dündar, Mahsun Kırmızıgül, Gülben Ergen, Elçin Sangu, Hayko Cepkin
olduğu öne sürüldü.

Kaynak: Haber Merkezi