Valilikten yapılan açıklamaya göre olay, 9 Mart 2026 günü saat 06.00 sıralarında Demre ilçesi Beymelek Mahallesi açıklarında meydana geldi. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından içerisinde kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan uyruklu düzensiz göçmenleri taşıyan bir bot tespit edildi.

Isparta'da kazadan kıl payı kurtuldu: İşte o anlar!
Isparta'da kazadan kıl payı kurtuldu: İşte o anlar!
İçeriği Görüntüle

"Dur" ihtarına uymadı

Ekiplerin “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan botun yüksek hızla yaptığı manevralar sırasında Sahil Güvenlik teknesine temas ettiği, bu sırada bazı göçmenlerin denize düştüğü belirtildi. Bottaki bazı kişilerin ise sağlık durumlarının kötüleşmesi üzerine kıyıya ulaşarak acil tıbbi müdahale aldığı kaydedildi.

14 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı

Olayın ardından yürütülen çalışmalar kapsamında sahile ulaşan 14 düzensiz göçmen jandarma ekipleri tarafından yakalanırken, denize düşen 7 kişi ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan göçmenlere ilk müdahalenin sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapıldığı bildirildi. Yaşanan olayda denize düşen 14 kişinin ise hayatını kaybettiği ve cansız bedenlerine ulaşıldığı açıklandı.

Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin bölgede karadan, denizden ve havadan arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılırken, Antalya Valiliği tarafından da idari inceleme başlatıldığı bildirildi.

Muhabir: İlayda Zeybek