Türkiye’nin en köklü film festivali Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, duayen sinema yazarı Sungu Çapan’ın adını taşıyan jüriyle sinema dünyasındaki mirasını yaşatmayı sürdürüyor. 24-31 Ekim 2026 tarihleri arasında düzenlenecek festivalde ulusal ve uluslararası yarışmalardaki filmleri değerlendirecek jüri üyeleri belli oldu.

Sungu Capan Juri Uyeleri

Antalya’da 1 Ekim Namaz Vakitleri Belli Oldu: İşte Günün Ezan Saatleri
Antalya’da 1 Ekim Namaz Vakitleri Belli Oldu: İşte Günün Ezan Saatleri
İçeriği Görüntüle

Ulusal yarışmanın jürisinde üç isim

Sungu Çapan Sinema Yazarları Ulusal Jürisi’nde bu yıl Ayşe Toy Par, Aydın Çam ve Erke Dzhumakmatova görev yapacak.

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde doçent olarak görev alan Ayşe Toy Par, erken dönem sinema, sinemada kimlik ve film endüstrisi üzerine çalışmalar yürütürken; Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Çam, özellikle Çukurova’nın sinema tarihi, seyir deneyimleri ve film festivalleri üzerine araştırmalar gerçekleştiriyor. Uluslararası ortak yapımlarıyla tanınan Kırgızistanlı yapımcı, senarist, yönetmen Erke Dzhumakmatova ise Kırgızistan sinemasında yapımcılık, senaryo, yönetmenlik ve uluslararası iş birlikleri alanlarında çalışmalarını sürdürüyor. Senaristliğini, yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği son filmi Kurak (2025), Busan Uluslararası Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirerek iki ödül aldı.

Sungu Capan Juri Uyeleri2

Uluslararası yarışmada üç jüri üyesi

Sungu Çapan Sinema Yazarları Uluslararası Jürisi’nde ise Başak Bıçak, Haktan Kaan İçel ve Aleksandra Markovic yer alıyor.

Uluslararası jüride yer alan film eleştirmeni ve sinema tarihi araştırmacısı Başak Bıçak’ın, 2012 yılından bu yana çeşitli mecralarda yazıları yayımlandı, 2021 yılından bu yana da film eleştirileri yazıyor. Çocuk ve gençlik edebiyatı alanında eserler veren bir yazar olan senarist ve yazar Haktan Kaan İçel de sinema üzerine yazmaya ve program yapmaya devam ediyor. Sinema, televizyon ve yükseköğretim alanlarında 15 yılı aşkın deneyime sahip bir film yapımcısı, kurgucu ve sinema eğitmeni Aleksandra Markovic’in mesleki çalışmaları; yönetmenlik, kurgu, film eleştirisi ve analizi, festival jüriliği ve eğitimi kapsıyor. Filmleri uluslararası festivallerde gösterilen Aleksandra Markovic’in jüri üyeliği çalışmaları ise farklı kültürel ve sinematik geleneklerden gelen filmlerin değerlendirilmesini içeriyor.

Kaynak: Haber Merkezi