Mübarek Ramazan ayı için ilk sahura 18 Şubat Çarşamba’yı 19 Şubat Perşembe’ye bağlayan gece kalkılacak. Tutacağımız ilk oruç ise 19 Şubat 2026 Perşembe günü tutulacak olup ilk iftarda aynı gün akşam ezanıyla birlikte yapılacaktır.
Antalya ili için ilk sahur ve iftar saati ise şöyle :
Antalya ili için ilk sahur 19 Şubat 2026 Perşembe sabahı saat - 06:15'te, İftar saati ise - 18:48 olarak diyanet işleri tarafından yayınlanmış saatlerdir.

Bu mübarek ay içerisinde bin aydan daha hayırlı gece 'Kadir Gecesi' dir. Peygamber Efendimiz’in “Ramazan’ın son 10 gününde Kadir Gecesi’ni arayın” hadis-i şerifiyle işaret ettiği bu mübarek gece, Kur’an-ı Kerim’de de özel olarak anılıyor. Kur'an-ı Kerim’de “Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır” ayetiyle önemine vurgu yapılan bu gece, Müslümanlar için dua, ibadet ile geçirilecek en kıymetli gece olarak kabul ediliyor. 2026 yılı Ramazan ayında Kadir Gecesi, 16 Mart Pazartesi gününe denk geliyor.

Ramazan bayramı tarihleri:
Arife günü 19 Mart 2026 Perşembe gününe denk geliyor. Ramazan Bayramı’nın birinci günü 20 Mart Cuma, ikinci günü 21 Mart Cumartesi, üçüncü günü ise 22 Mart Pazar günü kutlanacak.




