Antalya Kaş’ta 3 Katlı Natamam Bina İcradan Satışa Çıkarıldı

Antalya’nın Kaş ilçesinde 3 katlı ve tamamlanmamış yapı bulunan 509,60 metrekarelik taşınmaz icra yoluyla satışa çıkarıldı. Kaş İcra Dairesi’nin 2025/261 TLMT. sayılı dosyası kapsamında satışa sunulan taşınmazın muhammen bedeli 6 milyon 896 bin 560 lira 50 kuruş olarak belirlendi.

Çavdır Mahallesi’nde bulunan taşınmazın tamamı satışa konu edilirken, üzerinde karkas iskeleti ve duvarları tamamlanmış ancak diğer imalatları eksik olan üç katlı bir yapı bulunuyor. Satış işlemi elektronik ortamda gerçekleştirilecek iki artırma üzerinden yapılacak.

Kaş Çavdır’da 509 Metrekarelik Taşınmaz Satışta

Satış ilanına göre taşınmaz, Kaş ilçesi Çavdır Mahallesi 296 ada 27 parsel üzerinde bulunuyor. Tapuda tarla vasfında olan taşınmazın yüzölçümü 509,60 metrekare olarak açıklandı.

Dosya kapsamında taşınmazın tamamının satışa çıkarıldığı bildirildi. Arazinin killi-tınlı ve taşsız toprak yapısına sahip olduğu, zeminin ise yaklaşık yüzde 2-3 oranında eğimli bulunduğu belirtildi. Taşınmazın batı bölümündeki eğimin duvar yapılmak suretiyle giderildiği bilgisi de satış ilanında yer aldı.

Yoğun yerleşim alanı içerisinde bulunan taşınmaz, mahalle merkezine yaklaşık 1,2 kilometre mesafede bulunuyor. Doğu tarafında kadastral yolu bulunan taşınmazın elektrik ve su başta olmak üzere altyapı ile belediye hizmetlerinden yararlandığı aktarıldı.

Taşınmazın Üzerinde 3 Katlı Natamam Yapı Bulunuyor

Satışa konu taşınmazın en önemli özelliklerinden biri üzerinde bulunan tamamlanmamış yapı. İlanda yer alan bilgilere göre yapı 3 katlı ve yaklaşık 224,17 metrekare taban oturumuna sahip.

Yapının karkas iskeleti ile duvarlarının yapıldığı, ancak binanın tamamlanması için gerekli diğer imalatların henüz bitirilmediği belirtildi. Bu nedenle taşınmaz üzerindeki yapı, tamamlanmamış bina niteliğinde bulunuyor.

Antalya’da 21 Eylül Hava Durumu Belli Oldu: Güneş Yeniden Yüzünü Gösterecek
Antalya’da 21 Eylül Hava Durumu Belli Oldu: Güneş Yeniden Yüzünü Gösterecek
İçeriği Görüntüle

Tapu kayıtlarında ayrıca taşınmaz üzerinde bulunan kargir evin İbrahim kızı Handan Özkan’a ait olduğuna ilişkin muhtesat bilgisi yer alıyor. Söz konusu kayıt 19 Ocak 2024 tarih ve 1411 yevmiye numarasıyla belirtilmiş durumda.

Kaş Merkezine 32 Kilometre, Kalkan’a 11,7 Kilometre

Taşınmazın konumu da satış ilanında ayrıntılı şekilde açıklandı. Çavdır Mahallesi’nde bulunan taşınmazın kuş bakışı Kaş ilçe merkezine yaklaşık 32 kilometre, turizm açısından önemli bölgelerden Kalkan Mahallesi merkezine ise yaklaşık 11,7 kilometre uzaklıkta olduğu belirtildi.

Taşınmazın adresi, Antalya İli Kaş İlçesi Çavdır Mahallesi 296 Ada 27 Parsel olarak duyuruldu. Ulaşımın çevredeki kadastral yol üzerinden sağlandığı ve taşınmazın yerleşim alanı içerisinde bulunduğu bildirildi.

İmar Planı Bulunmadığı Belirtildi

Kaş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 26 Ağustos 2025 tarihli yazısında taşınmazın durumuna ilişkin önemli bilgilere yer verildi.

Buna göre 296 ada 27 parsel için 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bulunmadığı veya parselin onaylı köy yerleşik alan sınırı içerisinde kalmadığı belirtildi. Ayrıca taşınmazın ifraz işlemlerinin 5403 sayılı yasa kapsamında değerlendirilmesi gerektiği kaydedildi.

Satış ilanında taşınmazın imar durumuna ilişkin bilgilerin ilgili belediye yazısına dayandığı belirtildi.

Muhammen Bedel Yaklaşık 6,9 Milyon Lira

Kaş Çavdır Mahallesi’ndeki 509,60 metrekarelik taşınmaz ve üzerindeki natamam yapı için belirlenen muhammen kıymet 6 milyon 896 bin 560 lira 50 kuruş oldu.

Satışta uygulanacak KDV oranı ise yüzde 20 olarak açıklandı. Taşınmazın tamamı satışa çıkarılırken arsa payı da tam olarak gösterildi.

Tapu kaydında ayrıca taşınmazın tarımsal amaçlı kullanımına ilişkin bir beyan bulunduğu belirtildi. İlanda yer alan açıklamaya göre taşınmazın daha sonra farklı amaçla kullanılması halinde belirli mali yükümlülüklerin doğabileceği ve ilgili belirtmenin şartların yerine getirilmesi durumunda kaldırılabileceği ifade edildi.

İlk Artırma 28 Ekim’de Başlayacak

Kaş İcra Dairesi tarafından satışa çıkarılan taşınmaz için ilk elektronik artırma 28 Ekim 2026 saat 11.38’de başlayacak. İlk artırma 4 Kasım 2026 saat 11.38’de sona erecek.

İlk artırmada satışın gerçekleşmemesi halinde ikinci artırma 27 Kasım 2026 saat 11.38’de başlayacak. İkinci artırma ise 4 Aralık 2026 saat 11.38’de tamamlanacak.

Taşınmazın ayrıntılı görselleri, artırma şartları ve satışa ilişkin diğer bilgilere esatis.uyap.gov.tr adresinden 2025/261 TLMT. dosya numarası üzerinden ulaşılabilecek.

Kaynak: Zeki Ersin Yıldırım