Manavgat’ın Taşağıl Mahallesi’nde etkili olan hortum, tarım alanlarını vurdu. Mihraç Çavuşlar ve Karataş mevkilerinde seralarda büyük çapta hasar oluşurken, hortumun geçtiği güzergâhtaki çok sayıda zeytin ağacının dalları da kırıldı. Bölgede hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Hortum seraları yıktı, ürünlere zarar verdi
Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl Mahallesi’nde meydana gelen hortum, sebze üretimi yapan 6 üreticiyi etkiledi. Mihraç Çavuşlar ve Karataş mevkilerinde yaklaşık 15 dönümlük sera alanı zarar gördü. Domates, biber, salatalık ve patlıcan yetiştirilen seraların bir kısmı şiddetli hortumun etkisiyle yıkılırken, sera içerisindeki ürünler de hasar aldı. Hortumun ilerlediği güzergâh üzerinde bulunan çok sayıda zeytin ağacının dalları kırıldı.

Bölgede hasar tespit çalışmaları başladı
Hortumun ardından Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, zarar gören tarım alanlarında hasar tespit çalışmalarını başlattı. Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin de hortumdan etkilenen üreticileri ziyaret ederek arazilerde incelemelerde bulundu.

“Seraların tarım sigortasının olmaması üzücü”
Hortumun üreticilerde ciddi mağduriyete neden olduğunu belirten Başkan Rasim Metin, sahada inceleme yaptıklarını ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Zarar gören üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileten Metin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Hortumdan etkilenen üreticilerimizi ziyaret ederek arazilerde incelemelerde bulunduk. Üreticilerimizin yaşadığı mağduriyeti yerinde gördük. Bölgede hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Hortum nedeniyle 3 dönümlük biber serasının tamamında hasar meydana gelen üreticimiz Ahmet Kocabaş başta olmak üzere, zarar gören tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Zarar gören seraların tarım sigortasının olmaması üzücü bir durum. Manavgat Ziraat Odası olarak üreticilerimizin yanındayız."




