Antalya genelinde etkisini gösteren şiddetli yağışlar nedeniyle ekipler sahadaki çalışmalarını sürdürüyor. Valilik koordinasyonunda yürütülen müdahalelerde Demre ilçesinde mahsur kalan toplam 22 kişi güvenli alanlara ulaştırılırken, taşkın yaşanan Kaş-Demre Devlet Yolu’nda trafik akışı yeniden sağlandı.

Bin 901 personel sahada görev yapıyor
Antalya Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün “sarı” kodlu uyarısının ardından 14 Ekim Çarşamba sabahından itibaren kent genelinde etkili olan kuvvetli ve şiddetli yağışlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Valilik koordinasyonunda AFAD, emniyet ve jandarma teşkilatları, Devlet Su İşleri (DSİ), Karayolları, Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar, ilçe belediyeleri ve ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirlerin alındığı, müdahale ekiplerinin ise teyakkuz hâline geçirildiği bildirildi. Yağışlarla mücadele kapsamında bin 901 personelin görev yaptığı belirtilen açıklamada, sahadaki çalışmaların 624 araç, 248 iş makinesi, 5 bot, 187 motopomp ve 74 dalgıç pompa ile sürdürüldüğü kaydedildi.

Demre’de mahsur kalan 22 kişi tahliye edildi
Demre ilçesine bağlı Çevreli Mahallesi’nde yağışlar nedeniyle bir okulda mahsur kalan 13 öğrenci ve 7 öğretmen ile bir serada mahsur kalan 2 kişi, ekiplerin çalışmasıyla güvenli alanlara tahliye edildi. Valilik, tahliye edilen 22 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.
Taşkın nedeniyle ulaşımda aksama yaşandı
Kaş-Demre Devlet Yolu’nun 14. kilometresinde, Demre ilçesi Yavu Mahallesi geçişinde meydana gelen taşkın ulaşımda aksamalara neden oldu. Valilik açıklamasında, su seviyesinin düşmesi ve ekiplerin müdahalesinin ardından yolun saat 20.30 itibarıyla her iki yönde yeniden ulaşıma açıldığı belirtildi. Böylece güzergâhta trafik akışı çift yönlü olarak yeniden sağlandı.
Yağışların etkisini kaybetmesi bekleniyor
Meteorolojik değerlendirmelere göre Antalya genelinde etkili olan yağışlı havanın 15 Ekim Perşembe sabahından itibaren etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Valilik, kent genelindeki gelişmelerin yakından takip edildiğini ve yağışlarla mücadele kapsamında müdahale çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini açıkladı.




