Gazipaşa Belediyesi 5 Bin 407 Metrekarelik Arsayı Satışa Çıkarıyor: İhale Tarihi Belli Oldu

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde mülkiyeti belediyeye ait olan 5 bin 407 metrekarelik arsa, ihale yoluyla satışa sunuluyor. Gazipaşa Belediyesi tarafından yayımlanan ilana göre Aydıncık Mahallesi’nde bulunan taşınmaz için 50 milyon TL tahmini satış bedeli belirlendi. Kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek ihale, 27 Ekim 2026 tarihinde belediye hizmet binasında yapılacak.

Satışa çıkarılan arsanın imar durumu ticaret ve konut alanı olarak açıklanırken, ihaleye katılacak isteklilerin belirlenen belgeleri hazırlaması gerekiyor. İlanda satış bedelinin peşin veya belirli koşullarla taksitli olarak ödenebileceği de belirtildi.

Gazipaşa Aydıncık’ta 5.407 Metrekarelik Arsa Satılacak

Gazipaşa Belediyesinin satışa çıkardığı taşınmaz, Aydıncık Mahallesi’nde, 142 ada 4 numaralı parselde bulunuyor. Toplam 5.407,36 metrekare yüzölçümüne sahip arsa için belirlenen tahmini bedel 50 milyon TL oldu.

İmar bilgilerine göre taşınmaz, ticaret ve konut alanı (TİCK) kapsamında yer alıyor. Parselin yapılaşma koşulları ise TAKS 0,15 ve KAKS 0,30 olarak açıklandı.

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37’nci maddesi kapsamında yapılacak satış, kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek. İhale, belediye encümeni huzurunda Gazipaşa Belediyesi hizmet binasının toplantı salonunda düzenlenecek.

Arsa İhalesi 27 Ekim 2026’da Yapılacak

Gazipaşa Belediyesine ait arsanın ihalesi, 27 Ekim 2026 Salı günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenlerin tekliflerini ve gerekli belgelerini belirtilen tarih ve saatte hazır bulundurmaları gerekiyor.

İstekliler, şartnamede belirtilen esaslar doğrultusunda hazırladıkları teklif dosyalarını ihale salonunda teslim edebilecek. İlanda ayrıca tekliflerin, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 38’inci maddesi uyarınca iadeli taahhütlü mektupla Gazipaşa Belediyesine gönderilebileceği belirtildi.

İhaleye katılım için belirlenen geçici teminat tutarı 1 milyon 500 bin TL. İhale dosyasını temin etmek isteyenlerin ödemesi gereken bedel ise 50 bin TL olarak açıklandı.

Bisan Bisiklet Kimin? Bisan Bisiklet Hangi Ülkenin? Boykot mu?
Bisan Bisiklet Kimin? Bisan Bisiklet Hangi Ülkenin? Boykot mu?
İçeriği Görüntüle

İhaleye Katılmak İçin Hangi Belgeler Gerekiyor?

Arsa ihalesine katılacak gerçek ve tüzel kişilerin, başvuru sırasında gerekli belgeleri eksiksiz şekilde sunması gerekiyor. İhale dosyasında teklif mektubu ile geçici teminatın yatırıldığını gösteren makbuz veya belgenin bulunması şart.

İsteklilerden ayrıca ihale dosya bedelinin ödendiğini gösteren belge, elektronik tebligat adresi beyanı ve belediyeye vadesi geçmiş borç bulunmadığını gösteren belge talep ediliyor. Gerçek kişiler ikamet belgesi, nüfus kayıt örneği ve imza beyannamesi sunarken, tüzel kişilerin adres beyanı, güncel ticaret sicili gazetesi, imza sirküleri ve oda kayıt belgesi hazırlaması gerekiyor.

Vekâleten katılım sağlayacak kişilerin noter onaylı vekâletname ve vekile ait imza beyannamesi sunması isteniyor. Ortak girişim olarak başvuru yapılması halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesi de gerekli belgeler arasında yer alıyor. Ortak girişimi oluşturan tarafların kendileri için istenen belgeleri ayrı ayrı hazırlaması gerekiyor. İlanda konsorsiyumların ihaleye katılamayacağı da bildirildi.

Satış Bedeli Peşin veya Taksitle Ödenebilecek

Gazipaşa Belediyesi tarafından yayımlanan şartlara göre arsanın satış bedeli peşin ödenebilecek. Alternatif olarak bedelin en az yüzde 25’inin peşin yatırılması, kalan kısmının ise en fazla bir yıl içinde ve en çok 12 taksitte ödenmesi mümkün olacak.

İhale şartnamesi ve ekleri, mesai saatleri içerisinde Gazipaşa Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğünden temin edilebilecek. İlgililer, şartnameye belediyenin www.gazipasa.bel.tr internet adresi üzerinden de ulaşabilecek.

Aydıncık Mahallesi’ndeki 5.407,36 metrekarelik arsanın satışıyla ilgili ayrıntılı koşullar ve katılım şartları, ihale dokümanında yer alıyor. İhaleye katılmayı planlayanların başvuru belgelerini, teminat ödemelerini ve tekliflerini ilan edilen koşullara uygun şekilde hazırlaması gerekiyor.

Kaynak: Zeki Ersin Yıldırım