Antalya’nın Kepez ilçesinde trafik güvenliğini hiçe sayarak beşinci kez direksiyon başına alkollü geçen sürücü, emniyet güçlerinin denetimiyle durduruldu. Kültür Mahallesi 75. Yıl Caddesi üzerinde gerçekleştirilen rutin trafik kontrolleri sırasında, 09 ACY 40 plakalı hafif ticari araç ekiplerce incelenmek üzere durduruldu. Yapılan incelemelerde araç sürücüsünün, daha önce de alkollü araç kullanmaktan işlem gördüğü ortaya çıktı. 5’inci kez aynı ihlali yaptığı belirlenen sürücüye ağır yaptırımlar uygulandı.

Denetim noktasında yakalandı
Olay, Antalya'nın Kepez ilçesine bağlı Kültür Mahallesi 75. Yıl Caddesi’nde gerçekleştirilen trafik uygulaması sırasında meydana geldi. Ekipler tarafından durdurulan 09 ACY 40 plakalı hafif ticari aracın sürücüsü Ö.T.’nin yapılan kontrolde 0.21 promil alkollü olduğu tespit edildi.

5’inci kez aynı ihlali yaptı
Sürücü hakkında yapılan sorgulamada, Ö.T.’nin daha önce 4 kez alkollü araç kullanmaktan işlem gördüğü ve bu nedenle ehliyetine el konulduğu belirlendi. Böylece sürücünün 5’inci kez aynı ihlali gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

350 bin TL ceza uygulandı
Sürücü Ö.T.’ye alkollü araç kullanmaktan 150 bin TL, ehliyetsiz araç kullanmaktan ise 200 bin TL olmak üzere toplam 350 bin TL idari para cezası kesildi. Araç sahibine de 40 bin TL ceza uygulandı.

Ehliyetine 2041 yılına kadar el konuldu
Araç trafikten men edilirken, sürücünün ehliyetine daha önceki işlemler kapsamında 2041 yılına kadar el konulduğu öğrenildi.





