Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından organize suç gruplarının faaliyetlerini deşifre etmeye yönelik kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildi. Kamuoyunda "Altunlar" ismiyle bilinen silahlı suç örgütünün tüm üyelerini ve yasa dışı faaliyetlerini ortaya çıkarmak amacıyla 18 Şubat 2025 tarihinde projeli bir çalışma başlatıldı. Tam 16 ay boyunca teknik ve fiziki takiple adım adım izlenen suç örgütüne yönelik, geçtiğimiz günlerde belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Örgütün suç dosyası kabarık çıktı
Emniyet güçlerinin titizlikle yürüttüğü takibat neticesinde şüphelilerin; silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve örgüte üye olmak başta olmak üzere çok sayıda suça karıştığı saptandı. Zanlıların örgüt faaliyeti çerçevesinde uyuşturucu ticareti, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, var olan veya var sayılan suç örgütlerinin korkutucu gücünden yararlanılarak tehdit ve nitelikli yağma suçlarını işledikleri belirlendi. Ayrıca suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs, silahla kasten yaralama, tefecilik, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'na muhalefet, mala zarar verme, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama ile 6136 sayılı Kanun'a muhalefet suçlarını da gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Mal varlıklarına el konuldu ve aramalar sürüyor
KOM ekipleri, yapılan hukuki tespitlerin ardından suça karıştığı belirlenen toplam 91 şüphelinin yakalanması için düğmeye bastı. Bu şüphelilerden 22'sinin zaten farklı suçlardan dolayı cezaevinde tutuklu bulunduğu anlaşıldı. Geriye kalan 69 şüphelinin suç delilleriyle birlikte ele geçirilmesi amacıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 63 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Aranan şüphelilerden 1'inin yurt dışında olduğu belirlenirken, firari durumdaki 5 şüpheliyi yakalama çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi. Adreslerde yapılan aramalarda 7 adet tabanca, 1 adet tüfek ve bir miktar fişek ele geçirildi. Bunun yanı sıra, suçtan elde edildiği saptanan ve şüphelilere ait olan araçlar ile gayrimenkuller de dahil olmak üzere yaklaşık 200 milyon TL değerindeki mal varlığına ve banka hesaplarına el konuldu.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerin 33'ü cezaevine gönderildi
Emniyetteki yasal süreçleri ve ifade işlemleri tamamlanan 43 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından sorgulanan şüphelilerden 8'i serbest bırakılırken, 35 şüpheli tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi. Mahkeme heyeti karşısına çıkarılan şüphelilerden 33'ünün tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verilirken, 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.





