Antalya'da Instagram çağrısıyla başlayan dayanışma Avrupa’nın zirvesinde!
Antalya'da Instagram çağrısıyla başlayan dayanışma Avrupa’nın zirvesinde!
İçeriği Görüntüle

Antalya genelinde bayram coşkusu yaşanırken, Elmalı ilçesinden gelen görüntüler yürekleri ağza getirdi. Dün (bayramın birinci günü) öğleden sonra ilçe genelinde aniden bastıran gök gürültülü sağanak yağış, yerini kısa sürede şiddetli dolu yağışına bıraktı. Ceviz ve erik büyüklüğüne ulaşan dolu taneleri, bayram ziyareti için dışarıda olan vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı.

Cadde ve sokaklar beyaza büründü

Yaz aylarının yaklaştığı bu günlerde Elmalı sakinleri adeta kıştan kalma bir güne uyandı. Yaklaşık 15-20 dakika boyunca kesintisiz bir şekilde yağan dolu, ilçeyi dakikalar içinde beyaza boyadı. Yoğun yağış nedeniyle yollarda buz tabakaları oluşurken, karayollarında seyir halinde olan sürücüler araçlarını güvenli noktalara çekebilmek için birbiriyle yarıştı. Görüş mesafesinin sıfıra kadar düştüğü ilçede, trafikte uzun araç kuyrukları ve aksamalar meydana geldi.

Erik boyutundaki dolu araçlara ve evlere zarar verdi

Açık alanda bulunan araç sahipleri, erik boyutundaki dolu tanelerinin araçlarının kaportalarına ve camlarına zarar vermesini engellemek için seferber oldu. Birçok vatandaş araçlarının üzerini battaniye, halı ve kartonlarla örterek önlem almaya çalıştı. Ancak yağışın şiddetine hazırlıksız yakalanan pek çok araçta maddi hasar meydana geldiği, bazı ev ve iş yerlerinin de pencerelerinin zarar gördüğü öğrenildi.