Antalya’da yürüyüş ve gezi amacıyla gittikleri Gizli Koy mevkiinde kaybolan 2 kişi, gece boyunca süren operasyonla kurtarıldı. Olay, dün akşam saatlerinde Kemer ilçesine bağlı Beldibi Mahallesi Gizli Koy mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet G. (32) ve Cebrail B. (31) gezi ve yürüyüş yapmak amacıyla bölgeye geldi. Bir süre bölgede vakit geçiren 2 arkadaş, havanın kararmasının ardından dönüşe geçti. Ancak sarp ve kayalık arazide yönlerini kaybeden ikili geri dönüş yolunu bulamadı.
JAK timleri bölgeye sevk edildi
Mahsur kaldıklarını fark eden 2 kişi, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye Antalya Jandarma Arama Kurtarma Tim Komutanlığı’na (JAK) bağlı ekipler sevk edildi. Dağlık ve ormanlık bölgede çalışma başlatan ekipler, gece boyunca arama faaliyetlerini sürdürdü. Zorlu arazi şartlarında devam eden çalışmalar yaklaşık 8 saat sürdü.
Sabahın ilk ışıklarıyla ulaşıldı
JAK timleri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Mehmet G. ve Cebrail B.’ye ulaşmayı başardı. Sağlık durumları kontrol edilen 2 kişinin genel durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Mahsur kaldıkları bölgeden çıkarılan 2 kişi daha sonra sağlık ekiplerine teslim edildi. Olayla ilgili herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.




