Antalya’da tazminat krizi: "Kendimi dilenci gibi hissettim"
Antalya’da tazminat krizi: "Kendimi dilenci gibi hissettim"
İçeriği Görüntüle

Antalya'nın Alanya ilçesinde öğle saatlerinde meydana gelen toprak kayması, iki mahallede endişeye yol açtı. İlk belirlemelere göre risk altındaki toplam 13 bina boşaltılırken, tahliye edilen vatandaşlar geçici olarak misafirhanelere yerleştirilmeye başlandı.

Ekipler bölgede çalışma başlattı

Küçükhasbahçe Mahallesi Benliler Sokak mevkisi ile Büyükhasbahçe Mahallesi’nde saat 12.30 sıralarında heyelan meydana geldi. Yağışın da etkisiyle yaşanan toprak kaymasının ardından ekipler bölgede çalışma başlattı. Yapılan ilk tespitlerde, Küçükhasbahçe Mahallesi’nde 3, 4 ve 5 katlı yapılardan oluşan toplam 7 binanın toprak kaymasından etkilendiği belirlendi. Olası risklere karşı söz konusu yapılar güvenlik amacıyla tahliye edildi.

Olayın ardından Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Küçükhasbahçe Mahallesi’ne giderek çalışmaları yerinde inceledi ve süreci koordine etti. Bölgede vatandaşlarla bir araya gelen Kaymakam Öztürk’ün, yetkililerden detaylı bilgi aldığı, vatandaşların talep ve ihtiyaçlarını dinledi. Ayrıca ilgili kurumlara, ihtiyaçların ivedilikle karşılanması yönünde talimat verdiği öğrenildi.

Binalar tamamen tahliye edildi 

Büyükhasbahçe Mahallesi’nde yapılan ilk incelemelerde ise bir villanın altının oyulduğu, bitişiğindeki villanın da risk altında bulunduğu tespit edildi. Toprak kaymasının sürmesi ve yapıların yıkılması ihtimaline karşı iki tanesi inşaat olmak üzere toplam 6 bina güvenlik gerekçesiyle tamamen boşaltıldı.

Vatandaşlar misafirhanelere yerleştirildi

Tedbir amacıyla tahliye edilen binalarda yaşayan vatandaşların geçici barınma ve diğer ihtiyaçlarının, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) koordinesinde karşılandığı belirtildi. Tahliye edilenlerin misafirhanelere yerleştirilmeye başlandığı bildirildi.

Kaynak: Antalya Hakkında