Antalya’da yaşayan Kübra Yapıcı’dan 30 Nisan gecesi saat 02.00’den sonra haber alınamaması üzerine ailesi durumu yetkililere bildirdi. Baba Yunus Yapıcı’nın başvurusu sonrası başlatılan soruşturma kapsamında ekipler, genç kadının son görüldüğü anları tespit etmek için çalışma yürüttü. Yapılan incelemelerde Kübra Yapıcı’nın gece saat 03.30 sıralarında Kepez’de bulunan bir kafede iki erkekle birlikte olduğu, ardından saat 04.45’te aynı kişilerle birlikte mekândan ayrıldığı güvenlik kamerası görüntüleriyle belirlendi.

Antalya'da Kayboldu Kübra2

Antalya'da korkutan kaza: Minibüs park halindeki araca çarptı, 4 yaralı
Antalya'da korkutan kaza: Minibüs park halindeki araca çarptı, 4 yaralı
İçeriği Görüntüle

Çelişkili ifadeler yer aldı

Soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte “Ata” ve “Umut” isimlerini kullandığı belirtilen iki şüpheliye ulaşıldı. Şüphelilerden birinin genç kadını bir market önünde bıraktığını öne sürdüğü, ancak yapılan saha incelemesinde söz konusu saatlerde marketin kapalı olduğunun tespit edildiği öğrenildi. Bu çelişki sonrası soruşturma farklı bir boyut kazanırken, baba Yunus Yapıcı’nın yaptığı bireysel araştırmalar sonucu ulaştığı bilgileri savcılıkla paylaştığı belirtildi.

Şüpheliden cinayet itirafı

Elde edilen deliller doğrultusunda yakalanan İlyas Umut D.’nin ifadesinde, Kübra Yapıcı’nın diğer şüpheli Ata Berk S.’ye borcu olduğu gerekçesiyle Burdur’daki ormanlık alana götürüldüğünü ve burada silahla öldürüldüğünü anlattığı öğrenildi.
İfadeye göre, olayın ardından cesedin önce gömüldüğü, daha sonra yeniden çıkarılarak yakıldığı, bazı parçalarının ise baraj sularına atıldığı öne sürüldü.

Antalya'da Kayboldu Kübra

Deliller ormanlık alanda bulundu

Şüpheli beyanları doğrultusunda yürütülen arama çalışmalarında, ormanlık alanda Kübra Yapıcı’ya ait olduğu değerlendirilen yanmış ceset parçalarına ulaşıldı. Bulunan delillerin incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderildiği bildirildi. Soruşturma kapsamında İlyas Umut D. gözaltına alınırken, diğer şüpheli Ata Berk S.’nin İstanbul’da yakalandığı öğrenildi.

Soruşturma Burdur’da yürütülüyor

Cinayet mahallinin Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı yetki alanında bulunması nedeniyle dosyanın burada yürütüldüğü ve adli sürecin bu kapsamda sürdürüldüğü belirtildi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Kaynak: İHA