Antalya’da bir halk otobüsünün koltuğunda bulunan küçük köpek, sürücü Necati Gürlevik’in hayatına dahil oldu. Seferini tamamladıktan sonra araçta unutulan eşyaları kontrol eden Gürlevik, ilk bakışta oyuncak zannettiği köpeğin canlı olduğunu anlayınca şaşkınlık yaşadı. Sahibine ulaşmak için veterinere götürdüğü köpeğin çipi bulunmayınca onu sahiplenmeye karar verdi.

Necati Gurlevik Antalya Kayip Kopek Otobuste Bulundu2

Koltukta hareketsiz duran köpeği oyuncak sandı

Antalya’da şehir içi ulaşımda her gün binlerce kişinin kullandığı toplu taşıma araçlarında yolcular; kulaklık, oyuncak, çanta, cüzdan, kredi ve kimlik kartı, gözlük, cep telefonu, para, valiz, şemsiye ve giysi gibi eşyalarını unutabiliyor. Ancak bu kez otobüste unutulan eşya, Toy Poodle (Kaniş) cinsi bir köpek oldu.

Kundu-Otogar hattında sefer yapan halk otobüsünün sürücüsü Necati Gürlevik, mesaisini tamamladıktan sonra araçta unutulmuş bir eşya olup olmadığını kontrol etti. Koltuk üzerinde gördüğü köpeği ilk anda oyuncak zanneden Gürlevik, eline aldığında onun canlı olduğunu fark etti. O anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden Gürlevik, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Köpeğini otobüste unutan kişiye esprili bir şekilde “Gelme vermem” diye seslenen sürücü, hayvanın sahibini bulabilmek amacıyla onu veterinere götürdü. Ancak Toy Poodle (Kaniş) cinsi köpeğin herhangi bir çipi olmadığı anlaşılınca Gürlevik, ona Karamel adını vererek sahiplendi. Köpeğin aşılarını yaptıran ve çipini de taktıran Gürlevik, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Akşam mesai bittikten sonra otobüsün için rutin kontrol ediyoruz. Kontrol sırasında bu köpeği koltuğun üzerinde gördüm. İlk başta gördüğümde oyuncak zannettim, kımıldamıyordu.”

Necati Gurlevik Antalya Kayip Kopek Otobuste Bulundu

“İlk defa köpek unutuldu"

Otobüste daha önce pek çok eşyanın unutulduğunu ancak ilk kez bir köpekle karşılaştığını belirten Gürlevik, hayvanın terk edildiğini ya da unutulduğunu düşünmediğini ifade etti.

Köpeği eline aldıktan sonra canlı olduğunu fark eden Gürlevik,

"Elime aldığımda canlı olduğunu fark ettim. Köpeğin unutulacağını zannetmiyorum. Biz otobüste her şeyi buluyoruz, değerli eşya olsun, çanta olsun, cüzdan olsun. Köpek ilk defa denk geldi. Sahibinin terk ettiğini, yani unuttuğunu düşünmüyorum. Çünkü otokarda inenler oldu, acil inip gidenler oldu. Ben de sahiplendim, veterinere götürdüm. Herhangi bir çip olmadığı için çipini taktırdım. Aşılarını sağlık kontrollerini gözden geçirttim. İsmini şu an karamel olarak düşündüm de, şu an için karamel diyorum"

ifadelerini kullandı.

Necati Gurlevik Antalya Kayip Kopek Otobuste Bulundu3

Antalya’da park girişindeki kurbağa heykellerine çirkin saldırı!
Antalya’da park girişindeki kurbağa heykellerine çirkin saldırı!
İçeriği Görüntüle

"Artık Karamel ile beraber yaşayacağız”

Gürlevik, köpeğin görüntülerini sosyal medyada paylaşmasının ardından kendisiyle iletişime geçen bir sahibinin olmadığını söyledi.

Karamel’i artık ailesinin bir parçası olarak gördüğünü dile getiren Gürlevik,

"Videoyu çektikten birkaç gün sonra sosyal medyada paylaştın. Eğer arayan soran olsaydı, biz vatandaşın her türlü malzemesini teslim ediyoruz. Çünkü arabamızda kameralarımız var, kayıtlar var. Yani yolcunun hiçbir şeyi kesinlikle kaybolmuyor. Bundan sonra biz beraber yaşayacağız. Sahibi otogarda indi gitti muhtemelen, bunu özellikle bırakıp gitti. Yani bu unutma değil, unutmayla alakası yok. Artık biz karamel ile beraber yaşayacağız, kızımızla"

dedi.

Necati Gurlevik Antalya Kayip Kopek Otobuste Bulundu5

Kaynak: İHA