Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Aspendos Bulvarı’nda, yağışların ardından aynı gün içinde 9 motosiklet kazası yaşandı. Kazaların, eskiden tramvay durağının son hattı olarak kullanılan eski Meydan tramvay durağına giden hemzemin geçit nedeniyle yaşandığı dile getirildi. 9 kazanın tamamına şahit olan motosiklet sürücüsü İsmail Biçer, bölgedeki kazaların uzun süredir kullanım dışı olan tramvay raylarından kaynaklandığını ve yağmurlu havalarda ölümcül olabileceğini ifade etti. Yaşanan kazaların görüntüleri ise çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

"Ray ıslanınca sabun gibi kayıyor"

Yaşanan kazalar ardından Antalya Hakkında haber ekibine konuşan İsmail Biçer, daha öncesinde de farkındalık oluşturmak amacıyla paylaşımlarda bulunduğunu belirterek,

"Ben bununla ilgili yaklaşık 1 hafta 10 gün önce bir paylaşım gerçekleştirmiştim. Raylar ıslandığı zaman burası bildiğiniz sabun gibi kayıyor. Aynı zamanda burada bir ayrım var. Bu ayrımdan dolayı eğer ki yolda gelen bir araç sürücüsü, sol tarafta da bir tramvay görürse o tramvay yola atlayacak düşüncesiyle anında bir frene basıyor. Eğer ki zeminde ıslaksa zaten bir şekilde kayıyorlar. Zemin ıslak değilse de yine kaza gerçekleşiyor bir şekilde. Takip mesafesi kursanız da o ıslak zeminde ister istemez bir kaza gerçekleşiyor. Şimdi buradaki görmüş olduğunuz durumda raylarda motosiklet sürücüleri ciddi anlamda kazalar geçiriyorlar ve bu raylar kullanılmıyor. Yani ben buradaki esnafları da sorduğumda ortalamada bir sene içerisinde kaç kere kullanılıyor dediğimde valla biz hiç görmedik diyorlar, iki senedir bir kere girdi diyorlar" 

diye konuştu.

"Bunun vebali gerçekten çok büyük"

Motosiklet sürücüleri için tavsiyelerde bulunarak yağışlı havalarda dikkat edilmesi gerekenlere de değinen İsmail Biçer, 

Antalya Kuyumcular Odası tarih verdi: Altın en az 10 bin TL olacak
Antalya Kuyumcular Odası tarih verdi: Altın en az 10 bin TL olacak
İçeriği Görüntüle

"Buradaki özellikle raylı kısımlardan geçerken insanlar dik geçmeye çalışıyorlar. Yan geçmelerini tavsiye ediyorum, aslında bu rayın konumuna göre değişiyor. Ben şimdi yan geçin derim, yan geçerler, dik geçin derim, dik geçerler. Ama videolarda göreceksiniz zaten motosiklet sürücüleri yavaş bir şekilde ilerliyorlar ve yavaş gidiyor olmalarına rağmen kaza geçiriyorlar. Evet eğitim şart, bilinçlenmek şart ama burada bir sorumsuz durum var. Yani burada bir göz ardı edilen bir durum var. Bu durumun düzeltilmesi lazım. Videolarda da görmüş olduğunuz gibi motosiklet sürücüleri ıslak zeminde kaydığında arkadan gelen aracın ne kadar zorlukla durduğunu göreceksiniz. Allah korusun, oradaki durumda, kaza anında arkadan gelen araç motosiklet sürücüsünün üzerinden geçebilir. Ve bunun vebali de gerçekten çok büyük"

Muhabir: Oğuzhan Bozağaç