Antalya’da uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretine yönelik yürütülen kapsamlı çalışmalarda önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Jandarma ekiplerinin Alanya ve Muratpaşa’da eş zamanlı düzenlediği baskınlarda 425 bin adet sentetik ecza hap ele geçirilirken, aralarında bir doktorun da bulunduğu 6 şüpheli yakalandı.
Teknik ve fiziki takip yapıldı
Antalya ve Alanya Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen süreçte, uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik detaylı saha çalışmaları ve analizler yapıldı. Şüpheliler teknik ve fiziki takibe alınarak faaliyetleri adım adım izlendi, elde edilen bulgularla suç unsurları tek tek ortaya kondu.
Reçete usulsüzlüğü ve kaçakçılık tespiti
Yürütülen operasyon kapsamında 1 özel muayenehane, 2 eczane ve 1 araçta arama gerçekleştirildi. İncelemelerde, şüphelilerin maddi kazanç elde etmek amacıyla mevzuata aykırı şekilde reçete düzenledikleri belirlendi. Ayrıca, anlaşmalı eczacılar aracılığıyla renkli reçeteye tabi sentetik ecza haplarının bağımlı kişilere satıldığı ve bu yolla uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığı tespit edildi.
5 şüpheli tutuklandı
Operasyonlarda gözaltına alınan 6 şüpheliden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ele geçirilen 425 bin sentetik ecza hap ise delil olarak muhafaza altına alındı




