Antalya’da meydana gelen olayda, kendisini Göç İdaresinde görevli polis olarak tanıtarak yabancı uyruklu bir vatandaşı yaklaşık 1 milyon TL değerindeki ziynet eşyasını dolandırdığı öne sürülen şüpheli, gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Olayda kullanılan üç korsan taksiye de idari para cezası uygulandı.
"Kendisini polis olarak tanıttı"
Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne başvuran Y.E.İ., tanımadığı bir kişi tarafından arandığını ve kendisini Göç İdaresinde görevli polis olarak tanıttığını bildirdi. Şüphelinin kimliğinin bir suça karıştığını öne sürerek baskı ve yönlendirmelerle korku yarattığını belirten Y.E.İ., yaklaşık 1 milyon TL değerindeki ziynet eşyasını elden teslim ettiğini ifade ederek şikayetçi oldu.

Şüphelinin kimliği tespit edildi
İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, şüphelinin kimliğini tespit ederek operasyon düzenledi. Yapılan araştırmalar sonucunda eşyaları elden alan kişinin H.Y.A. olduğu belirlendi. Düzenlenen operasyonda H.Y.A. gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde ve bağlantılı adreslerde yapılan aramalarda 79 bin 200 TL nakit para ile cep telefonu ve sim kart ele geçirilerek el konuldu.
Korsan taksilere para cezası
Olayda şüphelinin üç farklı korsan taksi kullandığı tespit edilirken, araç sahiplerine de idari para cezası uygulandı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından H.Y.A., “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan adli makamlara sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanan şüpheli cezaevine teslim edildi.





