Muratpaşa’da yıl boyunca üretilen sanat çalışmaları, “Zamansız Motifler” sergisiyle görücüye çıktı. MEST Kurs Merkezleri bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin eserlerinden oluşan sergi, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Farklı sanat dalları aynı sergide buluştu
Muratpaşa Belediyesi ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle hazırlanan serginin açılışına Muratpaşa Belediye Başkanvekili Nuran Yılmaz, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın eşi Ümran Uysal, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Coşkunsu ve çok sayıda sanatsever katıldı. Geleneksel ve çağdaş sanatın farklı örneklerini bir araya getiren sergide hasır dokuma, resim, seramik, rölyef, deri tasarımı ve mozaik çalışmalarına yer verildi. Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserler, ziyaretçilerden ilgi gördü.

Eğitmenler ve kursiyerlerin eserleri sergilendi
Sergide Ayşen Yılmaz rölyef, Ferda Eğrisaraç deri tasarımı, Münise Eser seramik, Neşe Öncel hasır dokuma, Yasemin Pas ve İnci Avcı resim, Serap Karaağaç ise mozaik çalışmalarıyla yer aldı.
"Muratpaşa’da sanat var"
Açılışta konuşan Muratpaşa Belediye Başkanvekili Nuran Yılmaz, sanatın ilçedeki önemine dikkat çekerek,
“Muratpaşa’da sanat var. Muratpaşa’da sanat hep vardı ve var olmaya devam edecek”
dedi. Yılmaz, eserlerin ortaya çıkmasında emeği bulunan eğitmen ve kursiyerleri tebrik ederken, programa katılanlara da teşekkür etti.

"Fırsat verildiğinde neler yapabildiklerini görüyoruz"
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Coşkunsu ise programda yaptığı konuşmada,
"Gençlerimize, yaşlılarımıza ve vatandaşlarımıza fırsat verildiği zaman neler yapabildiklerini bütün sergilerimizde tek tek görüyoruz ve gurur duyuyoruz"
şeklinde konuştu.





