Antalya’nın Manavgat ilçesinde taksicilerin korsan taşımacılık yaptığı iddiasıyla şikayet ettiği VIP araç sürücüsü, polis ekipleri tarafından durduruldu. Araçta bulunan Kazakistanlı turistlerin sürücüye herhangi bir ücret ödemediklerini söylemesi üzerine sürücü hakkında işlem yapılmadı. Olay, Sorgun Mahallesi Manavgat Otogar girişinde meydana geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan “VIP araçla korsan turist taşımacılığı yapılıyor” ihbarı üzerine Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri bölgeye sevk edildi.

Polis ekipleri aracı durdurdu
İhbar üzerine bölgede çalışma yapan ekipler, belirtilen VIP aracı durdurarak sürücü ve araçla ilgili inceleme yaptı. Araç sürücüsü, Kazakistanlı turistleri paralarının olmaması ve yanlarında küçük çocuk bulunması nedeniyle aracına aldığını söyledi. Polis ekipleri tarafından sürücüye ait belgeler ile araç evrakları kontrol edildi. Yapılan incelemelerde taşımacılık yönünden herhangi bir eksiklik ya da usulsüzlük tespit edilmedi.
Turist aileye ücret soruldu
Araçta bulunan ve bir miktar Türkçe konuşabildiği öğrenilen Kazakistanlı aileye polis ekipleri tarafından sürücüye ücret ödeyip ödemedikleri ya da varış noktasında ödeme yapıp yapmayacakları soruldu. Turist ailenin herhangi bir ücret ödemediklerini belirtmesi üzerine araç sürücüsü hakkında korsan taşımacılık kapsamında işlem uygulanmadı.
Taksici esnafı iddiada bulundu
Olayın korsan taşımacılık olduğunu savunan taksici esnafı Bülent Karamancı ise turist ailenin önce taksi durağına geldiğini ve otellerine gitmek için fiyat aldığını ileri sürdü. Turistlerin verilen fiyatı yüksek bulduklarını söyleyen Karamancı, daha sonra uygulama üzerinden araç çağırdıklarını ve kısa süre sonra VIP aracın bölgeye geldiğini iddia etti. Polis ekiplerinin yaptığı sorgulama ve turistlerin ifadelerinin ardından sürücü hakkında herhangi bir işlem yapılmazken, turist aile aynı araçla yoluna devam etti.




