Antalya’da internet üzerinden villa ve bungalov kiralama ilanı vererek vatandaşları dolandırdığı belirlenen şüphelilere yönelik 3 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alınırken, işlemlerinin ardından 2 şüpheli tutuklandı, 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Demre Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda internet üzerinden villa ve bungalov kiralama ilanı vererek vatandaşları dolandıran şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.
Farklı banka hesaplarına para gönderdi
Jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmada, A.Ç. isimli kişinin internet üzerinden villa ve bungalov kiralama ilanı veren şüphelilerle iletişime geçtiği belirlendi. Şüphelilerin, villa ve bungalov kiralama işlemi için A.Ç.’ye farklı banka hesapları bildirdiği, A.Ç.’nin de bu hesaplara para gönderdiği ve bu yöntemle dolandırıldığı tespit edildi. Yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi amacıyla 3 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
6 şüpheli gözaltına alındı
Operasyonda haklarında işlem yapılan 6 şüphelinin tamamı yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklandı. Diğer 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın devam ettiği bildirildi.



