Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde geçen yıl gerçekleşen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan Hanım Biçer cinayetinin yargı süreci başladı. Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi'ndeki ikamette eski eşini eşarpla boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Hızır Çelik, hakim karşısında yaptığı savunmada pişmanlık kisvesi altında dehşet dolu ifadeler kullandı. Olay anında öfkesine hakim olamadığını iddia eden sanık,

"O anda artık kendimi tutamadım, gözüm karardı. Yastıkla yüzünü kapattım, yüzünü görmedim. Görmemek için yaptım. Hareketsiz yatıyordu, zaten öldüğünü anladım"

şeklinde konuştu.

Cinayetin ardından çocuklarını izleyip fotoğrafları yakmış

Olayın detaylarına göre, cinayetin ardından evden ayrılan zanlı, telefon şifresini bilmediği maktulün cep telefonunu kırarak bir dereye attı. Teslim olmadan önceki saatlerde intihar etmeyi planladığını ileri süren sanık,

"Ben teslim olmayı da düşünmedim, intihar etmeyi düşündüm, önceliğim buydu. Çocuklarıma gittim. Çocuklar uyumuştu. Biraz çocukları yatağıma koydum, onları izledim, ağladım. Düğün fotoğraflarım falan daha duruyordu. Onları götürdüm, inşaatta yaktım"

diyerek kaçma niyetinin olmadığını savundu. Katil zanlısı, yakınlarının telkiniyle suçunu itiraf edip emniyete teslim olduğunu belirtti.

Ağabey Biçer: "Bu cinayet aylar önce planlanmıştı"

Duruşmada söz alan maktulün ağabeyi Resul Biçer, sanığın savunmalarını yalanlayarak cinayetin tasarlanarak işlendiğini iddia etti. Kardeşinin çocuklarına kavuşma hayaliyle kandırıldığını belirten Biçer,

"Bu cinayet aylar öncesinden planlanmıştı. Biz evde yokken kardeşimi takip ediyor, ona ulaşmaya çalışıyordu" dedi. Kardeşinin eve dönecek çocukları için hazırlık yaptığını söyleyen acılı ağabey, "Ben eve gittiğimde dolabın içinde çocukların sevdiği yiyeceklerin olduğunu gördüm. Kardeşim, ‘Ertesi gün çocuklarım gelecek’ diye alıp dolaba koymuş"

Antalya’da feci kaza: 30 yaşındaki motokurye hayatını kaybetti
Antalya’da feci kaza: 30 yaşındaki motokurye hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

ifadelerini kullanarak sanığın en ağır cezayı almasını talep etti.

Güvenlik kameraları ve iddianame gerçeği söylüyor

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanığın kasten öldürme ve hırsızlık suçlarından cezalandırılması istenirken, güvenlik kamerası kayıtları da dosyaya eklendi. Görüntülerde çiftin eve birlikte girişi ve bir süre sonra sanığın elinde bir poşetle binadan ayrılırken arkasına bakması net şekilde yer alıyor. Mahkeme heyeti, eksik dosyaların tamamlanması ve tanık beyanlarının değerlendirilmesi amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteleyerek sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kaynak: İHA