Korkuteli, bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarını dualarla yolcu etti. İkindi namazını müteakip Çayırlı Camii önünde gerçekleştirilen uğurlama programına, hacı adaylarının yanı sıra çok sayıda vatandaş ve yakınları katıldı. İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen törende, sevinç ve hüzün bir arada yaşanırken, ilk kafilenin Cumartesi gecesi itibarıyla yola çıkacağı açıklandı.

Müftü Kızmaz'dan "sabır ve temizlik" vurgusu

Törende konuşan Korkuteli İlçe Müftüsü Mustafa Kızmaz, hac ibadetinin manevi derinliğine dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel acenteler aracılığıyla toplam 103 adayın ilçeden ayrılacağını belirten Kızmaz, şu ifadeleri kullandı:

"İlçemizden Diyanet İşleri Başkanlığımız ve özel şirketlerle birlikte 103 hacı adayımız Kutsal topraklara gidecek. Cenab-ı Allah yapacağınız ibadetlerinizi kabul eylesin, sağlık ve sıhhat içerisinde gidip gelmeyi nasip etsin. Kura sonucunda seçilen hacı adaylarımız bu görevi yaptıklarında annelerinden doğduğu ilk gün gibi tertemiz günahsız olarak dönme fırsatı yakalamışlardır. Bunu hacı adaylarımızın iyi değerlendirmesi lazım. Hac ibadeti sırasında ve bitiminde ağzınızdan kötü söz çıkmadan sabır göstermek ve bu görevinizi tamamlamak düsturunuz olmalıdır."

Kutsal topraklardaki ibadet takvimi

Müftü Kızmaz’ın yaptırdığı duanın ardından adaylar, aileleri ve komşularıyla tek tek vedalaştı. Gözyaşlarının hakim olduğu veda anlarından sonra hac yolculuğunun detayları paylaşıldı. Planlamaya göre hacı adayları, 25 Mayıs akşamından itibaren Arafat’a çıkarak vakfe görevini yerine getirecek. Ardından Müzdelife ve Mina yolculuğuna geçecek olan hacılar, Cemerat’ta şeytan taşlama ibadetini tamamlayıp Kâbe’de tavaf ve sa’y yaparak ihramdan çıkacaklar.

Türkiye'nin nüfusa kaydedilen ilk robotu CANİKMAN
Türkiye'nin nüfusa kaydedilen ilk robotu CANİKMAN
İçeriği Görüntüle

Bayram kutsal topraklarda eda edilecek

Korkutelili hacılar, 27 Mayıs tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı’nı kutsal topraklarda idrak etmenin manevi hazzını yaşayacak. İbadetlerini tamamlayan kafileler için dönüş yolculuğu 31 Mayıs tarihinde start alacak. İlçeye dönüşlerin kademeli olarak 25 Haziran tarihine kadar devam etmesi bekleniyor. Duygusal anların ardından hacı adayları, dualar eşliğinde kutsal topraklara doğru ilk adımlarını attılar.

Kaynak: İHA