Aydın’da 22 Aralık Elektrik Kesintisi! Sabah Başlıyor, Saatlerce Sürecek
Aydın genelinde 22 Aralık 2025 Pazartesi günü planlı elektrik kesintileri uygulanacak. ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, il genelinde sürdürülen şebeke bakım, altyapı yenileme, trafo güçlendirme ve enerji iletim hatlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında birçok ilçede elektrik kesintisi yaşanacak. Kesintilerin sabah saat 09.00’da başlayarak 15.00’e kadar devam etmesi planlanıyor. Yetkililer, özellikle kış aylarında yaşanabilecek arızaların önüne geçmek ve enerji arz güvenliğini artırmak amacıyla bu çalışmaların zorunlu olduğunu vurguladı. Vatandaşlardan kesinti süresince günlük planlarını buna göre yapmaları ve gerekli önlemleri almaları istendi.
Efeler
Kesinti Tarihi ve Saati: 22 Aralık 2025 Pazartesi, 09.00 – 15.00
Kesinti Nedeni: Şebeke bakım çalışmaları, kablo yenileme ve trafo güçlendirme
Etkilenecek Mahalleler: Girne Mahallesi, Zafer Mahallesi, Fatih Mahallesi, Ata Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi
Efeler ilçesinde yürütülecek çalışmalar kapsamında bazı trafolar geçici olarak devre dışı bırakılacak. ADM ekiplerinin sahada yoğun bir çalışma programı uygulayarak kesinti süresini planlanan zaman dilimi içerisinde tamamlamayı hedeflediği bildirildi.
Nazilli
Kesinti Tarihi ve Saati: 22 Aralık 2025 Pazartesi, 09.00 – 15.00
Kesinti Nedeni: Enerji nakil hattı bakım ve trafo düzenleme çalışmaları
Etkilenecek Mahalleler: Yıldıztepe Mahallesi, Sümer Mahallesi, Yeşil Mahalle, Turan Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi
Nazilli’de yapılacak planlı bakım çalışmalarıyla enerji iletim hatlarının daha dayanıklı ve güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor. Yetkililer, özellikle elektronik cihaz kullanan vatandaşların kesinti öncesinde önlem almaları gerektiğini hatırlattı.
Söke
Kesinti Tarihi ve Saati: 22 Aralık 2025 Pazartesi, 09.00 – 15.00
Kesinti Nedeni: Hat yenileme, şebeke güçlendirme ve yük dengeleme
Etkilenecek Mahalleler: Yenikent Mahallesi, Fevzipaşa Mahallesi, Savuca Mahallesi, Güllübahçe Mahallesi, Sazlı Mahallesi
Söke’de yapılacak çalışmalar hem merkez mahalleleri hem de kırsal bölgeleri kapsayacak. Tarımsal faaliyetlerde bulunan vatandaşların sulama ve üretim planlarını kesinti saatlerine göre düzenlemeleri istendi.
Kuşadası
Kesinti Tarihi ve Saati: 22 Aralık 2025 Pazartesi, 09.00 – 15.00
Kesinti Nedeni: Trafo bakım, enerji hattı düzenleme ve şebeke iyileştirme
Etkilenecek Mahalleler: Ege Mahallesi, Davutlar Mahallesi, Soğucak Mahallesi, Hacıfeyzullah Mahallesi, Türkmen Mahallesi
Kuşadası’nda yürütülecek çalışmalar konut alanlarının yanı sıra turistik işletmeleri de etkileyecek. ADM, işletmelerin alternatif enerji kaynaklarını önceden kontrol etmeleri gerektiğini duyurdu.
Germencik
Kesinti Tarihi ve Saati: 22 Aralık 2025 Pazartesi, 09.00 – 15.00
Kesinti Nedeni: Direk değişimi ve enerji hattı güçlendirme
Etkilenecek Mahalleler: Ortaklar Mahallesi, Yeni Mahalle, Yedieylül Mahallesi, İnönü Mahallesi, Turanlar Mahallesi
Germencik’te yapılacak çalışmalarla enerji iletim sisteminin daha güvenli ve uzun ömürlü hale getirilmesi hedefleniyor. ADM, planlanan sürenin aşılmaması için sahada ek ekiplerin görev yaptığını bildirdi.
İncirliova
Kesinti Tarihi ve Saati: 22 Aralık 2025 Pazartesi, 09.00 – 15.00
Kesinti Nedeni: Şebeke bakım ve enerji hattı yenileme
Etkilenecek Mahalleler: Acarlar Mahallesi, Arzular Mahallesi, Hürriyet Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Zafer Mahallesi
İncirliova’da yapılacak bakım çalışmaları elektrik akışının daha stabil hale getirilmesini amaçlıyor. Yetkililer, voltaj dalgalanmalarına karşı hassas cihazların korunması gerektiğini vurguladı.
Bozdoğan
Kesinti Tarihi ve Saati: 22 Aralık 2025 Pazartesi, 09.00 – 15.00
Kesinti Nedeni: Tarımsal enerji iletim hatlarında bakım
Etkilenecek Mahalleler: Haydere Mahallesi, Yazıkent Mahallesi, Madran Mahallesi, Alamut Mahallesi, Kılavuzlar Mahallesi
Bozdoğan’da yapılacak bakım çalışmaları nedeniyle tarımsal alanlarda geçici elektrik kesintileri yaşanacak. ADM, üreticilere sulama ve üretim planlarını kesinti saatlerine göre ayarlamaları çağrısında bulundu.
Karpuzlu
Kesinti Tarihi ve Saati: 22 Aralık 2025 Pazartesi, 09.00 – 15.00
Kesinti Nedeni: Şebeke yenileme, trafo bakım ve altyapı düzenleme
Etkilenecek Mahalleler: Ulukonak Mahallesi, Tekeler Mahallesi, Akçaabat Mahallesi, Yeni Mahalle, Cumalı Mahallesi
Karpuzlu’da gerçekleştirilecek teknik çalışmalar enerji altyapısının daha dayanıklı hale getirilmesini hedefliyor. ADM, olumsuz hava koşullarına karşı gerekli tüm önlemlerin alındığını açıkladı.
Koçarlı
Kesinti Tarihi ve Saati: 22 Aralık 2025 Pazartesi, 09.00 – 15.00
Kesinti Nedeni: Şebeke bağlantı noktalarında bakım çalışmaları
Etkilenecek Mahalleler: Bıyıklı Mahallesi, Çakırbeyli Mahallesi, Bağcılar Mahallesi, Şenköy Mahallesi, Yeniköy Mahallesi
Koçarlı’da bakım çalışmaları kapsamında bazı trafolar geçici olarak devre dışı bırakılacak. ADM, vatandaşların olası voltaj değişimlerine karşı dikkatli olmalarını tavsiye etti.
Aydın genelinde 22 Aralık’ta uygulanacak planlı elektrik kesintilerinin, kentin enerji altyapısını güçlendirmesi ve uzun vadede daha kaliteli bir elektrik hizmeti sunulmasına katkı sağlaması bekleniyor. Güncel kesinti bilgilerine 186 çağrı hattı üzerinden ulaşılabiliyor.




