Tuvalette doğurduğu bebeğini çöpe atan anneye 12 yıl hapis!
Tuvalette doğurduğu bebeğini çöpe atan anneye 12 yıl hapis!
İçeriği Görüntüle

Burdur’un Gölhisar ilçesinde bulunan KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda gece saatlerinde yaşanan kimyasal tepkime paniğe neden oldu. Temizlik malzemelerinin bulunduğu dolabın devrilmesi sonucu meydana gelen olay sonrası öğrenciler tedbir amacıyla yurttan tahliye edildi.

Ekipler yurda sevk edildi

Olay, gece saatlerinde Gölhisar ilçesindeki KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre yurtta bulunan temizlik malzemelerinin muhafaza edildiği dolabın devrilmesi sonucu kimyasal tepkime oluştu. Durumu fark eden yurt çalışanlarının ihbarı üzerine bölgeye sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yurtta kalan öğrenciler tahliye edilirken bina ve çevresinde gerekli ölçümler yapıldı. Yapılan incelemelerde ölçümlerin normal standartlarda olduğu belirtildi. Yetkililer tarafından tedbir amacıyla yurt tamamen boşaltılırken öğrenciler çevrede bulunan yurtlar ve tesislere yerleştirildi.

Valilikten açıklama geldi

Olayla ilgili Burdur Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada,

"İlimiz Gölhisar ilçesinde KYK Erkek Öğrenci Yurdu'nda bina deposunda bulunan temizlik malzemelerinin muhafaza edildiği dolabın devrilmesi nedeniyle kimyasal tepkimeye girmesi sonucunda, bina boşaltılmıştır. Bina ve çevresi ekiplerimizce taranmış, gerekli ölçümler yapılmış ve ölçümler normal standartta çıkmıştır. Ancak yine de muhtemel bir güvenlik riskinin önüne geçmek amacıyla yurt geçici olarak tahliye edilmiş, öğrencilerimiz civar yurt ve tesislere yerleştirilmiştir. Öğrencilerimizden ve çalışanlarımızdan etkilenen bulunmamaktadır. Gün içinde ekiplerimizce gerekli temizlik çalışması yapılması akabinde yurt kullanıma hazır hale getirilmiş olacaktır"

ifadeleri yer aldı

Kaynak: İHA