Avrupa Merkez Bankası uyardı! Evde nakit para bulundurulmalı
Avrupa Merkez Bankası uyardı! Evde nakit para bulundurulmalı
İçeriği Görüntüle

Bazı internet sitelerinde yayımlanan ve kısa sürede sosyal medyada hızla yayılan “Meclisten geçti, bankalar cumartesi günleri de açık olacak” iddiası bankacılık sektöründe geniş yankı uyandırdı. Yaklaşık 200 bin banka çalışanını ilgilendirdiği öne sürülen haberle ilgili resmi açıklama geldi.

İnternet ortamında yayılan ve birçok platformda paylaşılan “bankalar cumartesi de hizmet verecek” iddiası kısa sürede bankacılık çalışanlarının gündemine oturdu. Özellikle sosyal medya ve mesajlaşma gruplarında hızla yayılan haber, bazı siteler tarafından da kaynak gösterilmeden yeniden yayımlandı.

Söz konusu iddia bankacılık sektöründe çalışan binlerce kişinin tepkisini çekerken konuyla ilgili gerçek durum da netlik kazandı.

BDDK: Böyle Bir Düzenleme Yok

Konuya ilişkin açıklama, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kaynaklarından geldi. Sektör kulislerinde dolaşan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

BDDK yetkilileri, bankaların cumartesi günleri açılmasına yönelik herhangi bir yasal düzenleme, taslak çalışma ya da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen bir teklif bulunmadığını açık şekilde ifade etti.

Yetkililer ayrıca bankacılık sektöründeki çalışma günlerinin “Meclis kararıyla cumartesi günü açılma” şeklinde belirlenmesinin de söz konusu olmadığını vurguladı.

200 Bin Bankacıyı İlgilendiriyordu

Söz konusu iddia, Türkiye genelinde yaklaşık 200 bin bankacıyı doğrudan ilgilendirdiği gerekçesiyle kısa sürede sektör çalışanları arasında yayıldı. Özellikle bankacılık çalışanlarının bulunduğu sosyal medya gruplarında ve mesajlaşma platformlarında yoğun şekilde paylaşılan haber, kısa sürede gündem haline geldi.

İddianın bazı internet siteleri tarafından doğrulanmadan yayımlanması ise tartışmaları daha da büyüttü.

Çalışma Günlerinde Değişiklik Yok

BDDK kaynakları, bankaların çalışma günleri ve saatlerinde herhangi bir değişiklik bulunmadığını belirtti. Mevcut uygulamada bankalar hafta içi günlerinde hizmet vermeye devam ederken cumartesi günü genel bankacılık işlemleri için çalışma yapılmıyor.

Yetkililer, sosyal medyada hızla yayılan bu tür iddialara karşı vatandaşların resmi kurumların açıklamalarını takip etmeleri gerektiğini de hatırlattı.

Kaynak: Haber Merkezi