Antalya’nın simgelerinden Kaleiçi Yat Limanı’nda yer alan 1960 yapımı mendirek, zamanla parçalanıyor. 1983’te yapılan restorasyonla güçlendirilen yapı, geçen 65 yılın ardından ciddi riskler taşıyor.
Mendirekte geçen yıl 25 santimetre ölçülen çatlaklar, bu yıl 27 santimetreye ulaştı. Çatlaklardan deniz manzarasının net şekilde görülmesi, yapının ne kadar hassas olduğunu gözler önüne seriyor. Ayrıca mendirekten kopan büyük taş bloklar, turistlerin yürüdüğü alanlarda tehlike oluşturuyor.
Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, mendireğin şiddetli bir fırtınada yıkılabileceğini belirterek, “65 senelik mendirek artık hayati risk taşıyor. Taşlarda dalgalar nedeniyle yıpranma var. Burası bir an önce onarılmalı ve güçlendirilmeli” dedi.
Mendireğin bakımsızlığı, limandaki tekneler için de tehlike yaratıyor. Uzmanlar, liman yetkililerini acil müdahale için uyarıyor ve turistlerin güvenliği için önlem alınmasını istiyor.