Büyükşehir, Korkuteli’nde "Yaş Meyve Sebze Kurutma Entegre Tesisi" kuruyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Korkuteli Bozova Mahallesi’ndeki 15 bin 500 metrekare alan üzerinde hayata geçireceği "Yaş Meyve-Sebze Kurutma Entegre Tesisi"nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Projenin tamamlanmasıyla her türlü meyve ve sebzenin işlenerek yurt içi ve yurt dışına pazarlanacak ve bölge halkına istihdamına katkı sağlanacak.

+3
Haber albümü için resme tıklayın

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ‘Yerelden Kalkınma Projeleri’ çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki EKDAĞ AŞ Korkuteli ilçesi Bozova Mahallesi’nde “Yaş Meyve-Sebze Kurutma Entegre Tesisi” projesini hayata geçiriyor. Projenin inşaat ve kurulum çalışmaları hızla devam ediyor. 15 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulan ve tamamen güneş enerjisi ve perlit kullanılarak hava kurutma (AIR DRY) teknolojisi ile enerjisini temin edecek proje, yüzde 100 “çevreci” olmasının yanında teknolojisi itibariyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyacak.

Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

Kırsal kalkınma, üretim ve ihracata dayalı proje çerçevesinde kurulacak tesiste inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yaş Meyve-Sebze Kurutma Entegre Tesisi’nin hayata geçmesiyle birlikte üretim fazlası sebze ve meyveler değerlendirilerek kurutulacak ve ihraç edilecek. Tesis, yaklaşık 100 kişinin doğrudan istihdamına; mobil üretim üniteleri ile kadın ve çiftçi kooperatiflerinin katılımıyla da dolaylı olarak da 250-300 kişinin istihdamına katkı sağlayacak.

25 Eki 2023 - 12:27 Antalya- Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Antalya Hakkında Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Antalya Hakkında hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Antalya Hakkında editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Antalya Hakkında değil haberi geçen ajanstır.