Polislerin Erken Emeklilik Hayalleri Suya Düştü: 5 Yıl Uzatıldı!

TBMM'den, polis memurlarının emeklilik yaşlarının 5 yıl uzatılmasına dair önemli bir açıklama yapıldı. MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, TBMM'de yaptığı konuşmada, polislerin mevcut emeklilik yaşlarının uzatılması gerektiğini dile getirdi.

Polislerin Emeklilik Yaşı Uzatılıyor mu? TBMM'den Açıklama

TBMM'den, polis memurlarının emeklilik yaşlarının 5 yıl uzatılmasına dair önemli bir açıklama yapıldı. MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, TBMM'de yaptığı konuşmada, polislerin mevcut emeklilik yaşlarının uzatılması gerektiğini dile getirdi. Erbaş, polislerin 55 yaşında emekliliğe sevk edilmelerinin uygun olmadığını ve bu yaşın 60’a yükseltilmesini önerdi. Bu öneri, emniyet mensuplarının emeklilik yaşının uzatılmasına yönelik bir adım olarak görülüyor.

Milletvekili Ahmet Erbaş'ın TBMM'deki Açıklamaları

MHP Kütahya Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanvekili Ahmet Erbaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, emniyet mensuplarının özlük hakları ve emeklilik yaş sınırı konularına değindi. 1949 yılında yürürlüğe giren 5454 sayılı Emekli Sandığı Yasası'nın polislerle ilgili kısmının değiştirilmesi gerektiğini belirten Erbaş, günümüzde artan yaşam kalitesi ve ortalama ömür göz önünde bulundurulduğunda, polislerin emeklilik yaşının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Emeklilik Yaşı Uzatma Önerisi ve Beklentiler

Erbaş'ın önerisi, polislerin emeklilik yaşının 55'ten 60'a çıkarılmasını kapsıyor. Bu öneri, polislerin emeklilik yaş sınırı ile ilgili mevcut düzenlemelerde bir değişiklik yapılmasını talep ediyor. Erbaş, aynı zamanda bekçilerin emeklilik yaşının polislerden farklı olmasının uygun olmadığını belirtti. Bu talep, polislerin kariyerlerinde daha uzun süre hizmet vermelerini ve emekliliklerini daha geç yaşlarda yapmalarını sağlayacak bir düzenlemenin gündeme gelmesine yol açabilir. Bu konuda yapılacak herhangi bir yasal düzenleme, TBMM'de ilgili komisyonlar tarafından değerlendirilecek ve sonrasında karara bağlanacak.

13 Kas 2023 - 13:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Antalya Hakkında Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Antalya Hakkında hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Antalya Hakkında editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Antalya Hakkında değil haberi geçen ajanstır.