Fiat minik pick-up modeli olan Tris'i tanıttı. Avrupa pazarına da gelmesi beklenen araç kompakt yapısıyla da şehir içi kullanıma tasarlandı.
Fiat Tris, tamamen elektrikli bir araç. Hızlı şarj desteği olmasa da 220V ev tipi prizle kolayca şarj edilebiliyor. Aracın bataryası 0’dan yüzde 80’e yaklaşık 3,5 saatte, yüzde 100’e ise 4 saat 40 dakikada doluyor. Fiat, Tris’in tam dolu şarjla 90 kilometre menzil sunduğunu belirtiyor. Bu da günlük şehir içi ulaşım için oldukça yeterli bir rakam.
Fiat Tris’in kalbinde yer alan 48V elektrik motoru, yalnızca 12 beygir güç üretiyor. Maksimum hız limiti 45 km/s olan araçta ABS veya çekiş kontrolü gibi gelişmiş teknolojiler bulunmuyor. Ancak bu sadelik, Fiat Tris’i ulaşılabilir ve kolay kullanılabilir bir seçenek haline getiriyor. 12 inçlik küçük lastikleri, aracın manevra kabiliyetine katkı sağlıyor.





