Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kaş–Anamur arasında rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat), yer yer ise 9 kuvvetinde (90 km/saat) fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği bildirildi.

MGM'den dikkat çeken uyarı geldi! 31 ilde yaşayanların dikkatine
MGM'den dikkat çeken uyarı geldi! 31 ilde yaşayanların dikkatine
İçeriği Görüntüle

Fırtına bu akşam başlıyor

Uyarıya göre fırtına, 12 Şubat 2026 Perşembe günü saat 18.00 itibarıyla etkisini göstermeye başlayacak. Olumsuz hava koşullarının 14 Şubat 2026 Cumartesi günü saat 07.00’ye kadar devam etmesi bekleniyor. Yetkililer, özellikle deniz ulaşımı ve balıkçılık faaliyetlerinde aksama yaşanabileceğine dikkat çekti.

Denizciler ve balıkçılar uyarıldı

Fırtına nedeniyle başta balıkçılar ve denizciler olmak üzere bölgede faaliyet gösteren vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Olası çatı uçması, ağaç devrilmesi ve denizde görüş mesafesinin düşmesi gibi risklere karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı. Yetkililer, güncel meteorolojik gelişmelerin takip edilmesi çağrısında bulundu.

Muhabir: İlayda Zeybek