Kepez Belediyesi'nin eğitim alanındaki yatırımları meyvesini vermeye devam ediyor. Belediyenin etüt merkezleri ile Yasin Naci Ağaroğlu Eğitim Merkezi'nde Liselere Giriş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrenciler, elde ettikleri derecelerle tüm kenti gururlandırdı. Sınavlarda üstün başarı göstererek LGS'de yüzde 10'luk dilime, YKS'de ise ilk 50 bine giren öğrenciler, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü makamında ziyaret etti.

Günlük Hayatta Fark Etmeden Yapılan 10 Hata! Meğer Her Gün Tekrarlıyormuşuz
Günlük Hayatta Fark Etmeden Yapılan 10 Hata! Meğer Her Gün Tekrarlıyormuşuz
İçeriği Görüntüle

"Önce iyi insan olun" tavsiyesi

Öğrencilerin ziyaretinden duyduğu büyük mutluluğu dile getiren Başkan Mesut Kocagöz, gençlerin elde ettiği başarının belediye için gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Öğrencilere geleceğe dair öğütler veren Başkan Kocagöz, şu ifadeleri kullandı:

"Sizlerin başarısı bizlere gurur veriyor. Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Başarılı olmak çok güzel ama benim ilk etapta önemsediğim önce iyi insan olmanızdır. Merhametli olun, vicdanlı olun, ülkenizi ve bayrağınızı sevin."

A W772793 03

LGS'de yüzde 10'luk dilim gururu

Ziyaret sırasında belediyenin eğitim kurslarının istatistiklerini paylaşan Başkan Kocagöz, toplam 822 öğrencinin bu destekten yararlandığını belirtti. LGS'ye giren 198 öğrenciden 9'unun yüzde 10'luk dilime girmesinin büyük bir başarı olduğunun altını çizen Kocagöz, şunları kaydetti:

"Bu büyük bir başarıdır. Bu başarı ne demek oluyor? Demek ki öğrencilerimize eğitim desteği vermeye devam edeceğiz. Yarın avukat olacaksınız, öğretmen olacaksınız, doktor olacaksınız. Ama önce iyi insan olun. Bu ülkeyi sizlere emanet edeceğiz."

YKS'de önemli başarı ve burs müjdesi

YKS sonuçlarına ilişkin de bilgi veren Başkan Kocagöz, sınava giren 163 öğrenciden 5'inin ilk 50 bin, 11'inin ilk 100 bin içinde yer aldığını aktardı. Ayrıca 11 öğrencinin dört yıllık, 21 öğrencinin ise iki yıllık üniversitelere yerleştiğini belirten Kocagöz, bu başarıların artarak devam edeceğini söyledi. Gençlere moral veren Başkan Kocagöz, dereceye giren öğrencilere burs desteği sağlanacağının müjdesini vererek sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Elimizden ne geliyorsa her zaman sizin yanınızdayız. Hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Kepez Belediyesi her zaman yanınızda."

Kaynak: İHA