Olay, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Hasan Çelebi Mahallesi’nde bulunan Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir öğrencinin gerçekleştirdiği silahlı saldırı okulda büyük paniğe neden oldu. Saldırının ardından öğrenciler ve öğretmenler büyük korku yaşadı.
16 öğrenci yaralandı
İlk belirlemelere göre saldırıda 16 öğrenci yaralandı. Yaralanan öğrencilerden bazılarının, saldırıdan kaçmaya çalışırken camdan atladığı öğrenildi. Olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve özel harekat ekibi sevk edildi.
Tahliye ve müdahale
Güvenlik güçleri tarafından okulda bulunan öğrencilerin büyük bölümü tahliye edilirken, yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olay yerinde geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.
Soruşturma başlatıldı
Olayla ilgili inceleme başlatılırken, saldırının nedenine ilişkin detayların araştırıldığı öğrenildi. Yetkililer, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:
"Şanlıurfa il müfettişlerimizin tahkikat sürecine ilave olarak Bakanlık merkez teşkilatından da bir başmüfettiş ve müfettiş derhal görevlendirilmiştir. Elim olaydan etkilenen öğrenci, öğretmen ve velilerimiz için psikososyal destek ekiplerimiz derhal sahaya inmiş olup rehabilitasyon faaliyetlerine de başlanmıştır. Adı geçen eğitim kurumumuzda eğitim öğretime 'Dört gün' süreyle ara verilmiştir."




