İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Muhittin Böcek hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma çerçevesinde Böcek’in mal varlığına el konulmasına karar verildi.
Aile bireyleri de kapsama alındı
Alınan karar doğrultusunda, Muhittin Böcek’in oğlu Mustafa Gökhan Böcek ile gelini Zuhal Böcek’in de mal varlıklarına el konulduğu bildirildi. Soruşturmanın, adaylık sürecine ilişkin “rüşvet verildiği” iddiası üzerine başlatıldığı öğrenildi.
Gözaltı kararı verilmişti
Soruşturma kapsamında daha önce aralarında Zuhal Böcek’in de bulunduğu 3 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi. Bu kapsamda Zuhal Böcek ve iki şüphelinin 30 Nisan’da polis ekiplerince gözaltına alındığı ifade edildi. Yetkililer, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü belirtirken, dosyaya ilişkin incelemelerin devam ettiği bildirildi.




