Antalya'da son bir haftadır etkisini artıran yağışların ardından açan güneşi fırsat bilip sokağa çıkarak, Antalyalılara “Antalya’nın en büyük sorunu nedir?” sorusunu yönelttik. Başlıca cevapları sizler için bir araya getirdik.
Antalya’da son günlerde aralıksız devam eden sağanak yağışlar, kentte günlük yaşamı zorlaştırırken vatandaşların şikayetlerini de yeniden gündeme taşıdı. Sokağa çıkıp mikrofon uzattığımız Antalyalılar, özellikle yoğun yağış dönemlerinde yaşanan taşkınlar ve su baskınlarının ciddi sorunlara yol açtığını dile getirdi. Bazı bölgelerde yolların kısa sürede göle dönmesi, ulaşımda aksamalara neden olurken, esnaf ve sürücüler de bu durumdan olumsuz etkilendiklerini ifade etti.
Trafik ilk sıralarda yer aldı
Turizmin başkenti olarak anılan Antalya’da vatandaşların en çok şikâyet ettiği başlıkların başında trafik geldi. Özellikle iş çıkış saatleri ve okul dönemlerinde ana arterlerde yaşanan yoğunluğun günlük hayatı zorlaştırdığı vurgulandı. Toplu taşıma araçlarında kalabalık oluştuğunu belirten bazı yurttaşlar, yağışlı havalarda trafiğin daha da kilitlendiğini söyledi.

Ulaşım ve altyapı eleştirileri
Vatandaşlar, yağmurla birlikte ortaya çıkan su birikintileri ve taşkınların, altyapı yetersizliğini yeniden gözler önüne serdiğini savundu. Bazı bölgelerde rögar kapaklarının taşması, alt geçitlerin kapanması ve yollarda oluşan hasarlar, dile getirilen sorunlar arasında yer aldı. Kent sakinleri, özellikle kış aylarında benzer tabloların tekrar yaşanmaması için kalıcı önlemler alınmasını talep etti.
