Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TLC’de yayınlanan “Geber!” adlı filmde şiddetin çözüm yöntemi olarak gösterildiği ve normalleştirildiği gerekçesiyle yapımın yayıncılık ilkelerine aykırı olduğuna karar verdi. Bu kapsamda kanala “şiddeti özendirici ve kanıksatıcı yayın” gerekçesiyle program durdurma ve idari para cezası uygulandı.

TV8’e de ceza verildi

Kurul, TV8’de yayınlanan “Zuhal Topal’la Yemekteyiz” programında ise 70 yaşındaki bir yarışmacıya yönelik insan onurunu zedeleyen ve küçük düşürücü ifadeler kullanıldığını tespit etti. Söz konusu diyalogların yarışmacının uyarısına rağmen sürdüğü, montaj aşamasında reyting amacıyla korunarak yayınlandığı ve sunucunun müdahalede bulunmadığı belirtildi. Bu gerekçelerle TV8’e “insan onuruna saygılı olma” ve “kişileri küçük düşürmeme” ilkelerinin ihlali nedeniyle idari para cezası verildi.

Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme! Valinin eşi de gözaltında
Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme! Valinin eşi de gözaltında
İçeriği Görüntüle

Aşağılayıcı ifade cezası

RTÜK, Kanal 26’da yayınlanan “Açık Futbol” programında da aşağılayıcı ve insan onuruna aykırı ifadeler kullanıldığını belirledi. Bu nedenle kanala idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Kaynak: Haber Merkezi