​Safranbolu ormanlarının derinliklerinde süregelen yaban hayatı hareketliliği, teknolojik takibe takıldı. Doğasever Ömer Faruk Korkmaz’ın bölgedeki yaban hayatını kayıt altına almak amacıyla ormanlık alana yerleştirdiği fotokapan düzeneği, yiyecek arayışındaki boz ayıların görüntülerini saniye saniye kaydetti.

Boz Ayi 2

​Yaban hayatının izinde bir gözlemci

​Bölgedeki yaban hayatını kayıt altına almak için uzun süredir çalışmalar yürüten Ömer Faruk Korkmaz, kurduğu düzeneklerle doğal yaşamın gizemli dünyasını mercek altına almayı sürdürüyor. Daha önceki çalışmalarında çakal, kurt ve vaşak gibi bölgenin önemli yaban hayvanlarını görüntülemeyi başaran Korkmaz, envanterine bu kez boz ayıların görüntülerini ekledi.

Mersin’de 16 Mayıs 2026 Elektrik Kesintisi! İlçe İlçe Saatler ve Mahalleler
Mersin’de 16 Mayıs 2026 Elektrik Kesintisi! İlçe İlçe Saatler ve Mahalleler
İçeriği Görüntüle

Boz Ayi1

​Yiyecek arayışı kayıtlara yansıdı

​Kayıtlara yansıyan anlarda, bir boz ayının aktif bir şekilde yiyecek arayışında olduğu görülürken, aynı bölgeyi geçiş güzergahı olarak kullanan diğer ayıların varlığı da dikkat çekti.

Kaynak: İHA