28 Şubat’tan bu yana devam eden ABD-İran savaşını sona erdirmeye yönelik yeni bir gelişme yaşandı. Beyaz Saray ile İranlı yetkililerin, nükleer müzakerelerin çerçevesini de belirleyecek 14 maddelik bir Mutabakat Zaptı üzerinde uzlaşmaya çalıştığı iddia edildi.
Trump’tan açıklama
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yürütülen müzakerelere ilişkin yaptığı açıklamada, "Destansı Öfke" operasyonunun sona ermesi için masadaki şartların kabul edilmesi gerektiğini belirtti. Trump,
"İran'ın üzerinde anlaşmaya varılan şartları kabul edeceğini varsayarsak zaten efsaneleşmiş olan 'Destansı Öfke' sona erecek ve son derece etkili abluka, Hürmüz Boğazı’nın İran dahil herkese açık olmasını sağlayacaktır. Eğer kabul etmezlerse bombardıman başlayacak ve ne yazık ki önceye kıyasla çok daha yüksek düzeyde ve yoğunlukta olacaktır"
ifadelerini kullandı.
İran’dan değerlendirme mesajı
Tahran yönetiminden yapılan açıklamada ise söz konusu teklifin değerlendirildiği bildirildi. Taraflar arasında görüşmelerin sürdüğü kaydedildi.




