Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmaya dair yeni açıklamalarda bulundu. Dosyada önemli ilerlemeler sağlandığını belirten Gürlek, bazı beyanlarda Doku'nun naaşının birkaç kez yer değiştirmiş olabileceğine yönelik bilgilerin yer aldığını ifade etti. Gürlek, söz konusu beyanlarda naaşın son olarak Pertek yolu üzerindeki bir noktaya götürülmüş olabileceğinin öne sürüldüğünü aktardı.
"Kimyasal madde" ihtimali değerlendiriliyor
Soruşturma kapsamında naaşın kimyasal maddeler kullanılarak tamamen ortadan kaldırılmış olabileceği ihtimalinin de değerlendirildiğini belirten Gürlek, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
"Gülistan Doku dosyasında çok önemli ilerlemeler sağlandı. Dosyadaki bazı beyanlarda naaşın birkaç kez yer değiştirmiş olabileceğine ilişkin bilgiler bulunuyor. En son Pertek yolu üzerindeki bir noktaya götürüldüğüne yönelik beyanlar var. Ayrıca kimyasal maddeler kullanılarak naaşın tamamen ortadan kaldırılmış olma ihtimali de değerlendiriliyor."
Kamu görevlilerine ilişkin iddialar da inceleniyor
Gürlek, soruşturmanın önceki dönemlerinde görev yapan bazı kamu görevlilerinin usulsüz müdahalelerde bulunarak olayın aydınlatılmasını engellemeye veya delilleri karartmaya çalıştıklarına yönelik iddiaların da incelendiğini söyledi. Adli sürecin kişiler ve makamlar arasında ayrım yapılmadan sürdürüleceğini vurgulayan Gürlek, bu kapsamda "Burada kişinin vali olması veya başka bir makamda bulunması önemli değil" ifadelerini kullandı.




