Antalya Alanya'da 481 Metrekare Kargir Ev İcradan Satışa Çıkarıldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan 481,89 metrekare büyüklüğündeki kargir ev ve arsası, mahkeme kararı doğrultusunda icra yoluyla satışa sunuluyor. Alanya 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından yayımlanan ilana göre taşınmaz, elektronik ihale yöntemiyle iki ayrı artırma döneminde yeni sahibini arayacak.

Alanya Telatiye Mahallesi'nde Yer Alan Taşınmaz Satışa Sunuluyor

İlana göre satışa çıkarılan taşınmaz, Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Telatiye Mahallesi Kızılcık Koyağı Mevkii'nde yer alıyor. 182 ada 14 parselde kayıtlı olan taşınmaz, tapuda kargir ev ve arsası niteliğiyle kayıt altında bulunuyor.

Toplam 481,89 metrekare yüzölçümüne sahip olan taşınmazın, konut kullanımına uygun bir bölgede yer aldığı belirtildi. Satış işlemi, Alanya 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu'nun 2026/2 Satış dosyası kapsamında elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Taşınmazın İmar Durumu ve Muhammen Bedeli Açıklandı

Resmi ilan kapsamında paylaşılan bilgilere göre taşınmazın bulunduğu parsel imar planı içerisinde yer alıyor. İmar durumuna göre arsa, konut alanında kalırken ayrık nizam 4 katlı yapılaşmaya uygun özellik taşıyor.

Taşınmaz için belirlenen muhammen bedel 10 milyon 823 bin TL olarak açıklandı.

KDV uygulamasına ilişkin açıklamada ise, ilgili vergi dairesinin görüşü doğrultusunda taşınmaz üzerindeki inşai muhdesat bedeline %20, arsa bedeline ise %10 Katma Değer Vergisi uygulanacağı bildirildi.

Ayrıca tapu kaydında, 667 parsel lehine su geçirme hakkı ile Kepez Elektrik A.Ş. lehine 5.718 metrekarelik irtifak hakkı bulunduğu bilgisi de yer aldı. Satışa katılacak kişilerin bu şerhleri dikkate alarak işlem yapmaları önem taşıyor.

Elektronik İhale Tarihleri Belli Oldu

İcra yoluyla satış işlemi, Elektronik Satış Portalı üzerinden iki ayrı artırma dönemiyle gerçekleştirilecek.

Birinci artırma:

Miskos Kimin? Miskos Hangi Ülkenin? Boykot mu?
Miskos Kimin? Miskos Hangi Ülkenin? Boykot mu?
İçeriği Görüntüle
  • Başlangıç: 23 Eylül 2026 Saat 10.02
  • Bitiş: 30 Eylül 2026 Saat 10.02

İlk artırmada satışın gerçekleşmemesi halinde ikinci artırma şu tarihler arasında yapılacak:

İkinci artırma:

  • Başlangıç: 16 Ekim 2026 Saat 10.02
  • Bitiş: 23 Ekim 2026 Saat 10.02

Elektronik ihaleye ilişkin ayrıntılı şartname, taşınmaza ait görseller ve tüm resmi bilgilere 2026/2 Satış dosya numarası ile UYAP Elektronik Satış Portalı üzerinden erişilebiliyor.

İhaleye katılmayı planlayan gerçek ve tüzel kişilerin, ilan metninde belirtilen tüm şartları dikkatlice incelemeleri ve satış öncesinde taşınmazın hukuki durumu ile tapu kayıtlarında bulunan şerhleri değerlendirmeleri tavsiye ediliyor. Böylece ihale sürecinde oluşabilecek hak ve yükümlülükler hakkında önceden bilgi sahibi olunabiliyor.

Kaynak: Zeki Ersin Yıldırım