Antalya’da yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması yeni bir gelişmeye sahne oldu. Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından akşam saatlerinde gözaltına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştır” ifadelerine yer verilmişti. Başsavcılığın talimat yazısına göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 5 Temmuz 2025’te rüşvet almak suçlamasıyla tutuklanmasının ardından genişletilen soruşturmada, iş insanları ve belediye iştiraklerinden ihale alan bazı kişilerin ifadelerinde İlker Arslan’ın da adı geçti.
Ödeme aldığı tespit edildi
İddialara göre Arslan hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'rüşvet almaya aracılık etmek', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'haksız mal edinme' suçlamaları kapsamında gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Savcılığın F.A. hakkında da 'rüşvete aracılık' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçları kapsamında gözaltı kararı verdiği belirtildi. Ayrıca Arslan’ın eşinin, geçmişte Ateş’e ait bir şirkette SGK kaydının bulunduğu ve maaş adı altında ödeme aldığı tespit edildi.

Eşi hakkında da gözaltı kararı çıktı
Bu tespitlerin üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Arslan hakkında “rüşvet almaya aracılık etmek, nitelikli dolandırıcılık ve haksız mal edinme” suçlamaları kapsamında gözaltı kararı verdi. Aynı soruşturma kapsamında İlker Arslan'ın eşi hakkında da gözaltı talimatı verildi.
Şahsi aracından kardeşi çıktı
Diğer yandan İlker Arslan'ın şahsi aracının Niğde otoyolunda yüksek hızda ilerlediğini belirleyen ekiplerin takip sonucu durdurduğu, araçtan çıkan Arslan'ın kardeşinin suçluyu kayırmaktan gözaltına alındığı öğrenildi.





