Olay, 19 Ağustos’ta Kaş ilçesindeki Çukurbağ Yarımadası’nda meydana geldi. Bölgede yüzmek için denize giren kişiler, su yüzeyinde atıklarla karşılaşırken kötü koku da fark etti. Kokunun kaynağını araştıran bir kişi, atık su arıtma tesisine ait boru hattından çıkan suyun denize karıştığını belirledi. Durumu cep telefonu kamerasıyla kaydeden kişi, yaşananları Sahil Güvenlik Komutanlığı ve belediyeye bildirdi. Belediyeye yapılan bildirimin ardından konu ASAT ekiplerine aktarıldı. Ekiplerin müdahalesiyle atık su kaçışına neden olan arıza giderildi.
Ekipler bölgede inceleme yaptı
Olayla ilgili görüntülerin sosyal medyaya yansımasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Antalya İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, atık su kaçışının yaşandığı bölgede inceleme gerçekleştirdi. Yapılan incelemeler sonucunda atık su kaçışının meydana geldiği terfi merkezinin işletmecisinin Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü olduğu tespit edildi.
ASAT’a 839 bin lira idari para cezası
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Antalya İl Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, olayın yönetmelikle belirlenen standartlara aykırı emisyona neden olduğu belirtildi. Bu gerekçeyle Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’ne, 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20’nci maddesinin (c) bendi kapsamında 839 bin lira idari para cezası uygulandı. Arızanın ekiplerin çalışmasıyla giderildiği belirtilirken, olayın ardından bölgede inceleme ve idari işlem süreci gerçekleştirildi.





