Antalya'da mahalleye kabusu yaşatan 7 şüpheli tutuklandı
Antalya'da mahalleye kabusu yaşatan 7 şüpheli tutuklandı
İçeriği Görüntüle

​Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Abdurrahmanlar Mahallesi’nde halk sağlığını korumaya yönelik kritik bir denetim gerçekleştirildi. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu durdurulan bir minibüste, tüketime uygun olmayan yüklü miktarda tarihi geçmiş et ürünü tespit edildi.

Serik Tarihi Gecmis Sucuk

Küflü ve etiketsiz ürünler tespit edildi

Edinilen bilgiye göre, ​Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Abdurrahmanlar Mahallesi’nde, ekiplerin kapalı kasa bir minibüs içerisinde yaptığı detaylı kontrollerde; son kullanma tarihinin geçtiği belirlenen, üzerinde küf oluşmuş ve etiketleri usulsüz olduğu tespit edilen 176 kilo gram sucuk ele geçirdi.

​Jandarma nezaretinde imha edildi

​İnsan sağlığı açısından büyük risk taşıyan bozuk sucuklar, jandarma ekiplerinin gözetiminde Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerince imha edilerek tamamen ortadan kaldırıldı.

Tarihi Gecmis Sucuklar Imha Edildi1

​Satıcıya idari işlem başlatıldı

Söz konusu tarihi geçmiş ürünleri satışa sunmaya hazırlanan şahıs hakkında ise yetkililer tarafından gerekli idari işlemler başlatıldı. Gıda güvenliğini tehdit eden bu girişim, ekiplerin zamanında müdahalesiyle engellenmiş oldu.

Kaynak: DHA