Yaşam

Antalya'da 1988 model otomobile otobüs kliması taktırdı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan Ahmet Sarı, yaz sıcaklarına karşı kliması olmayan aracına dikkat çeken bir çözüm buldu.

Loading...

Abone Ol

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan Ahmet Sarı, etkisini artıran yaz sıcaklarına karşı sıra dışı bir yöntem geliştirdi. Manavgat Sanayi Mahallesi'nde bulunan bir et entegre tesisinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Sarı, orijinalinde klima bulunmayan 1988 model Tofaş Kartal marka otomobilinin tavanına otobüs tipi klima sistemi monte ettirdi. Yüksek soğutma kapasitesine sahip sistem sayesinde aracın iç sıcaklığının kısa sürede düştüğünü belirten Sarı'nın otomobili, görenlerin de ilgisini çekti.

Aracı adeta serinleme odasına dönüştü

Otomobilin tavanına yerleştirilen otobüs tipi klima sisteminin hem yüksek soğutma hem de ısıtma kapasitesine sahip olduğu belirtildi. Özellikle yaz aylarında aracın içini kısa sürede serinleten sistem, 1988 model Kartal'ı adeta dört tekerlekli bir serinleme odasına dönüştürdü. Sıra dışı uygulama nedeniyle aracı gören vatandaşlar şaşkınlık yaşarken, otomobil Manavgat'ta ilgi odağı haline geldi.

"Sıcaklardan dolayı kazalar artıyor"

Manavgat'ta son yıllarda yaz sıcaklarının daha da bunaltıcı hale geldiğini belirten Ahmet Sarı, klimasız araç kullanmanın artık oldukça zor olduğunu ifade etti.
Sarı, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Benim otomobilim 1988 model Kartal. Bu araçlar piyasaya çıktığında sadece kaloriferi vardı. Bugüne kadar bu şekilde idare ettim. Ancak Manavgat'ta son 1-2 yıldır sıcaklıklar dayanılmaz seviyelere ulaştı. Bu nedenle klima taktırmak zorunda kaldım. Sıcakta bunalan sürücüler dikkatini kaybedebiliyor ve kazalar yaşanabiliyor. Araç sürücülerine klimasız araç kullanmamalarını tavsiye ediyorum. Araçlarında klima yoksa benim yaptığım gibi bir çözüm üretebilirler. Böylece sıcaktan kaynaklı oluşabilecek kazaların da önüne geçilebilir."