Olay, Manavgat ilçesi Bahçelievler Mahallesi Çetin Emeç Caddesi’nde bulunan, Yeni Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya’ya ait inşaatta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, inşaatta çalışan Halil T., kendisinin ve birlikte çalıştığı arkadaşlarının alacaklarının ödenmediğini öne sürerek 10 katlı binanın çatısına çıktı. İhbar üzerine bölgeye Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi, 112 Acil Sağlık ekipleri ve Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Çatıda bulunan Halil T., çalışmasının karşılığını alamadığını belirterek kendisiyle birlikte arkadaşlarının da alacaklarının ödenmesini istedi. Zaman zaman ayağının yarısını boşluğa çıkaran işçi, kendisinin ve arkadaşlarının paralarının ödenmemesi halinde kendisini aşağıya atacağını söyledi. Bunun üzerine polis ekipleri, inşaat firması yetkilileri ve çevrede bulunan kişiler Halil T.’yi kararından vazgeçirmek için uzun süre ikna etmeye çalıştı.

Dekont gönderilince aşağı indi
Yaklaşık 45 dakika süren bekleyiş sırasında ekipler, Halil T. ile hem megafon aracılığıyla hem de cep telefonu üzerinden görüşmeler gerçekleştirdi. İşçi ise alacaklarının ödenmesi konusundaki talebini sürdürdü. Halil T.’nin 45 bin lira olduğu belirtilen alacağının ödendiğine ilişkin bilginin kendisine iletilmesi ve ödeme dekontunun cep telefonuna gönderilmesinin ardından eylem sona erdi. Çatıya çıkan polis ekipleri eşliğinde aşağı indirilen Halil T., daha sonra polis aracına alındı.
Sağlık kontrolü için Manavgat Devlet Hastanesi’ne götürülen Halil T., buradaki işlemlerinin ardından ifadesi alınmak üzere Manavgat Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olay sırasında inşaatın çevresinde toplanan vatandaşların büyük bölümünün cep telefonlarıyla görüntü aldığı ve bazı kişilerin yaşananları canlı yayınladığı görüldü.




