Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana gelen çift taraflı trafik kazası, kurallara uymayan bir sürücü için oldukça pahalıya patladı. Kamyonet ile motosikletin kafa kafaya çarpıştığı kazanın ardından inceleme başlatan trafik polisleri, yaralı sürücünün yasal olarak trafiğe çıkma hakkının bulunmadığını deşifre etti.
Caddede kafa kafaya çarpıştılar
Kaza raporlarından derlenen bilgilere göre olay, Manavgat ilçesine bağlı Örnek Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde seyir halinde bulunan İmam K. idaresindeki 48 ASU 190 plakalı motosiklet, karşı yönden gelmekte olan Şefik Y. yönetimindeki 34 GBN 083 plakalı kamyonetle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü İmam K. yola savrularak yaralandı.

İptal ehliyete rekor mali ceza
Lokal düzeyde yaşanan kazanın ardından olay yerine intikal eden emniyet müdürlüğü trafik ekipleri, tarafların kimlik ve belge kontrollerini gerçekleştirdi. Yapılan sistemsel sorgulamada, kazada yaralanan motosiklet sürücüsü İmam K.’nin sürücü belgesinin daha önceden yasal gerekçelerle iptal edilmiş olduğu belirlendi. Ehliyetsiz olarak trafiğe çıkarak hem kendi hem de çevre sağlığını tehlikeye atan sürücüye, ilgili trafik kanunları uyarınca 200 bin TL tutarında rekor idari para cezası uygulandı.
İşlemler bitince hastaneye gitti
Kazanın şokunu atlattıktan sonra polis ekiplerine kendisini iyi hissetmediğini beyan eden yaralı motosiklet sürücüsü İmam K., trafik polislerinin olay yerindeki resmi işlemlerini ve ceza tutanağını tamamlamasını bekledi. Evrak işlemlerinin eksiksiz olarak yerine getirilmesinin ardından şahıs, gerekli tıbbi tedavisini yaptırmak üzere kendi imkanlarıyla hastaneye müracaat etti. Kazaya karışan araçlarda maddi hasar meydana gelirken, polis ekipleri olayla ilgili tahkikat dosyasını tamamladı.




