Antalya’nın Serik ilçesinde sürücüsünün kontrolü kaybettiği bir otomobil, Boğazkent boğazı bölgesinde ırmağa uçtu. Araçta bulunan 3 kişi, saniyeler içinde su basan otomobilden kendi imkanlarıyla çıkarak kıyıya yüzdü. Olayda yaralanan olmadığı, vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Kontrol kaybı sonucu suya gömüldü
Edinilen bilgilere göre, Boğazkent boğazı mevkiinde ilerleyen otomobil henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Savrulan araç, balıkçı barınağının girişinden Köprüçayı Irmağı’na düştü. Araç içerisindeki yolcuların hızlı müdahalesi, olası bir faciayı önledi.
Balıkçıların ihbarı ve kurtarma çalışmaları
Olayı gören çevredeki balıkçılar durumu hemen jandarma ve 112 ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen ekipler, suya gömülen otomobilin çıkarılması için çalışma başlattı. Kazazedelerin güvenli bir şekilde kıyıya ulaşması, olayın en olumlu yönü olarak kaydedildi. Yetkililer, kazanın oluş nedenini araştırmaya devam ediyor.
'Frene basmadı' iddiası
Olay anına birebir şahit olduğunu iddia eden bir vatandaş yaşananları anlattı. İddiaya göre, araçtaki sürücü ve yolcu konumundaki kişi alkollü çıktı. Öte yandan siz konusu vatandaş araçtaki sürücünün frene bile basmadığını öne sürdü.





