Candaş Tolga Işık Kimdir?
Candaş Tolga Işık, 3 Mayıs 1978 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi’nin biyoloji bölümünde başladı ve buradan mezun oldu. Daha sonra genetik mühendisliği eğitimi almak üzere yurtdışına giderek akademik kariyerini genişletti. Ancak, hayatı sadece bilimle sınırlı kalmadı; medya dünyasında önemli bir yer edindi.
2002 yılında habercilik kariyerine bir yerel radyo istasyonunda başlayan Işık, kısa sürede sektörde adını duyurdu. Best FM ve RadyoTime gibi popüler radyo kanallarında çeşitli programlar hazırlayıp sunarak deneyim kazandı. 2009 yılında Alem FM’de Güçlü Mete ile birlikte “Kripto Odası” adlı programı hazırlamaya başladı ve bu program, dinleyiciler arasında büyük ilgi gördü. Başarılı çalışmaları, Beşiktaş Platformu Genç Profesyoneller tarafından düzenlenen ödül töreninde “Yılın TV Programcısı” ödülüyle taçlandırıldı. Ayrıca 2015 yılında üç farklı üniversitenin öğrencilerinin oylarıyla “Türkiye’nin En Başarılı Genç Siyaset Yazarı” unvanına layık görüldü.
Gazetecilikteki Başarıları ve İlkleri
Candaş Tolga Işık, gazetecilik kariyerinde Türkiye’nin gündemini etkileyen birçok önemli habere imza attı. 2007 yılından itibaren yaptığı araştırmalar ve cesur haberleriyle tanındı. Örneğin, Sarıkamış Faciası’nda şehit düşen binlerce askerin Karadeniz’in altında yattığını ortaya çıkararak dikkat çekti. Ayrıca, Amerika’nın terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan’ın Süleymaniye’de bir hastanede tedavi görmesine göz yumulduğunu haberleştirdi. Siyasi alanda da önemli ilkleri duyurdu; 22 Temmuz seçimlerinden sonra kurulan 60. hükümetin bakanlar kurulu listesini seçimlerden iki gün önce yayınladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylıklarını ilk kez onun köşesinden öğrenenler oldu.
Televizyon dünyasında da etkili bir figür haline gelen Işık, 2009 yılında TV8’de “Bunu Konuşalım” adlı politik sohbet programını hazırlayıp sunmaya başladı. Bu programı 2015 yılına kadar farklı televizyon kanallarında sürdürdü. Yazın dünyasına da katkıda bulunarak, Mayıs 2013’te “İthal Edilmiş Korkular Ülkesi” adlı kitabını yayımladı. Ardından 2016’da “Portakal Ağacı” ve 2019’da “40” adlı öykü kitaplarıyla edebiyat alanında da iz bırakmayı sürdürdü.
Dergicilik ve Diğer Çalışmaları
Candaş Tolga Işık, yalnızca gazetecilik ve televizyonculukla sınırlı kalmayarak dergicilik sektöründe de önemli işlere imza attı. 2014 yılında kurduğu KAFA dergisi, kısa sürede Türkiye’nin en çok okunan dergileri arasına girdi. 2015 yılında ise FİTBOL dergisini hayata geçirdi ve aynı yıl #tarih dergisini bünyesine kattı. İlerleyen yıllarda KAFA Çocuk, KAFA Bilim ve Sadece Şiir gibi dergileri de yayımlamaya başladı. Bu dergilerle birlikte toplamda beş derginin imtiyaz sahibi oldu ve sektörde öncü bir rol üstlendi.
Beşiktaş Kulübü’nde de görev alan Işık, 2017 ve 2019 yıllarında iki sezon boyunca iletişimden sorumlu yönetim kurulu üyeliği yaptı. Şubat 2019’da Nihat Sırdar ve Güçlü Mete ile birlikte KAFA Radyo’yu kurarak medya dünyasındaki etkisini daha da artırdı. Radyo, zengin içeriğiyle büyük ses getirirken, Candaş Tolga Işık her salı Haber Global’de “Az Önce Konuştum” adlı sohbet programını hazırlayıp sunarak medya kariyerine devam etmektedir.
Candaş Tolga Işık, Türkiye’de gazetecilik, edebiyat ve medya alanlarında yaptığı yenilikçi ve etkili çalışmalarla önemli bir figür olmayı başarmıştır. Eğitiminden kariyerine, yazılarından televizyon programlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede, iz bırakan bir isim olmayı sürdürmektedir.





