Eser Yenenler: Hayatı ve Kariyeri

14 Şubat 1984 tarihinde Bursa'da dünyaya gelen Eser Yenenler, çocuk yaşlarda sahne sanatlarına ilgi duymaya başladı. Henüz 11 yaşında tiyatro ile tanışarak bu alandaki yeteneğini geliştirme fırsatı buldu. İlk ve ortaöğrenimini doğduğu şehirde tamamlayan Yenenler, lise eğitimini de Bursa'daki Gazi Anadolu Lisesi'nde aldı. Üniversite tercihini ise işletme alanında yaptı ve Marmara Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. İki ablası bulunan sanatçı, altı yaşında babasını kaybederek çocukluk döneminde zorluklar yaşadı ancak sanat sevgisi ve tiyatroya duyduğu ilgiyle kendisini bu alanda geliştirmeye devam etti.

Sahne ve Televizyon Dünyasına Adım Atışı

Eser Yenenler, genç yaşlardan itibaren tiyatro sahnelerinde kendini göstermek için çeşitli projelerde yer aldı. Bursa Belediye Gençlik Tiyatrosu’nda başladığı oyunculuk serüvenine, daha sonra Bursa Devlet Tiyatrosu'nda devam etti. İstanbul’a taşınarak Akademi Hayat bünyesinde eğitim aldıktan sonra, 2006 yılında Yılmaz Erdoğan’ın yönettiği BKM Mutfak ekibine katıldı. BKM Mutfak’ta hem yazarlık hem de oyunculuk yapan Yenenler, burada kendini geliştirerek televizyon dünyasına adım attı.

2004 yılında, ilk televizyon deneyimini "Aliye" dizisinde Özgür karakteriyle yaşadı. Asıl popülerliğini ise BKM Mutfak ekibiyle birlikte hazırladığı "Çok Güzel Hareketler Bunlar" adlı eğlence programında sunuculuk, oyunculuk ve yazarlık yaparak kazandı. Bu program, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü ve Yenenler’in kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu.

Televizyon ve Sunuculuk Kariyeri

Eser Yenenler, televizyon dünyasında yalnızca oyunculukla değil, aynı zamanda sunuculuk ve jüri üyelikleriyle de yer aldı. Star TV'de "Eyvah Düşüyorum" adlı yarışma programının sunuculuğunu üstlendi. BKM Mutfak’tan arkadaşları İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç ile birlikte "3+1" adlı eğlence programını hazırladı. Program, daha sonra Acun Medya yapımcılığıyla "3 Adam" ismiyle yayınlanmaya devam etti ve geniş bir izleyici kitlesine ulaştı.

Bunların yanı sıra, "Yetenek Sizsiniz Türkiye" yarışmasında Ali Taran, Hülya Avşar, Acun Ilıcalı, Özgü Namal, Murat Boz ve Seda Bakan gibi isimlerle birlikte jüri üyeliği yaptı. 2018-2019 yılları arasında TV8 ekranlarında "Eser Yenenler Show" programını sunarak izleyicilerle buluştu. 2020 yılında, Kanal D'de "Çok Güzel Hareketler 2" programına konuk sunucu olarak katıldı ve daha sonra Yılmaz Erdoğan’ın sunuculuğu devretmesiyle bu görevi üstlendi. Günümüzde de televizyon dünyasında aktif olarak yer almaya devam etmektedir.

Muhabir: Zeki Ersin Yıldırım